Nieuwsfeit van de week

2015-31_03_Nieuwsfeit van de week (Medium)Te dik, te ziek

Het gezondheidsdebat dreigt ziek te worden door politiek correcte interventies. Tieners worden dikker, zieker en minder fit, vernamen we vorige week. Het tijdschrift The Lance pakte uit met een index over “gezondheidsongelijkheid”. Zowel wat betreft fysieke activiteit, BMI als mentale en fysieke problemen is de ongelijkheid gegroeid. En waarom dan wel? Omdat preventiecampagnes blijkbaar meer impact hebben op tieners uit gegoede milieus, waardoor die dus… nog gezonder worden. We moeten meer op “omgevingsfactoren” inzetten, klonk het in de gezondheidskathedraal. Hebben ouders van dikkere kindjes een goede job? Verdienen ze genoeg geld? Dat soort dingen. De volgende stap zal al evenmin verrassend zijn: er moet meer geld naar gezondheidszorg. Gezondheidspreventie kan best een nobele bezigheid zijn, maar dan liefst zonder al te veel betutteling, die “gezonde” verschillen tolereert.


Tags toegewezen aan dit artikel:
2015-31Nieuwsfeit van de week

Gerelateerde artikels

Leen Verbist: terug in de kijker

Al eens 30.000 euro op je bankrekening gekregen? En dat niet gemerkt? Leen Verbist, Antwerps gemeenteraadslid voor sp.a, kreeg zo’n

Attila

Referenties naar Hitler en de jaren dertig zijn afgezaagd, maar vorige week slaagde de Algerijns-Amerikaanse cartoonist Khalil Bendib erin me

Saaie Primavera

Wijze nonkel Een koers van bijna driehonderd kilometer? Dan weet de grootste ezel van de klas dat we het over