Op de korrel

– Die oproep van ‘Europa’ om vorige week, op 22 maart, een minuut stilte te bewaren voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel, riep mij het beeld voor ogen van een Pontius Pilatus die een minuut stilte zou gevraagd hebben voor de kruisdood van Christus waar hij zelf medeplichtig aan was. Je kon er ook bij denken: Grenzen open, ogen toe.

– Ook vorige week, op de internationale dag tegen racisme, mochten (moesten?) allochtone kindertjes van die Gentse politiek correcte schepen van het vrouwelijk geslacht volop de… racist uithangen. Voorbeeldfunctie… Je kan het zingen op dat oude volksdeuntje: Racisme hier, racisme daar, racisme overal… behalve, uiteraard bij landgenoten van vreemde oorsprong.

– Grafschrift op Damien Thièry, die van Liesbeth Homans geen burgemeester mag worden in Linkebeek, ocharme:

Hier ligt een francofone maire
die is gestorven van koleire.
Die arme maire is, naar wordt verteld, gaan pitten,
omdat hij van die Homans niet mocht blijven zitten.

hvo


Tags toegewezen aan dit artikel:
2017-12Op de korrel

Gerelateerde artikels

Lezersbrieven

Uitkomen voor zijn identiteit Pallieterke, Steeds gaat mijn hart een slagje vlugger slaan als ik tijdens gekende sportmanifestaties onze Vlaamse

Buitenlands spervuur

Hypocrisie over “hate crimes” Vorige week werden tijdens een straatfeest in een zwarte wijk van Philadelphia tien mensen, onder hen