De nieuwe moslimpartij

2017-15_03_Jancart - Zuhal Demir stelt dat Wouter Beke en CD&V moslims als kiesvee zien (Medium)“Alles kan in ruil voor stemmen. […] CD&V is de nieuwe moslimpartij. […] Beke ziet moslims als kiesvee.” Daarmee gooide de dappere Koerdische Zuhal Demir, staatssecretaris van N-VA, opnieuw een steen in een kikkerpoel. Zij houdt het niet bij die boutade. Zij staaft haar bewering in de gratis krant De Zondag met onweerlegbare voorbeelden.

Mieke van Hecke verklaarde dat haar partij de enige optie is voor moslims. Wim Dries, CD&V-burgemeester van Genk, en zijn Turkse schepen Ali Caglar stonden twee jaar geleden op de eerste rij te applaudisseren voor Erdogan. Diezelfde Caglar verklaarde onlangs dat de persvrijheid in Turkije erop vooruitgegaan is, en hij werd niet eens teruggefloten door Wouter Beke. De CD&V’er Veli Yuksel wou niet weten van een herdenking voor de Armeense genocide en werd al evenmin teruggefloten.

Beke reageerde daarop door Zuhal Demir te vergelijken met Filip Dewinter, maar hij gaf geen enkel inhoudelijk tegenargument. Hij probeerde voor de gelegenheid wel stoer en kwaad in de camera te kijken, maar dat had hetzelfde komische effect als een boos kijkende vierjarige kleuter. Wij willen aan Demirs beschuldigingen nog twee argumenten toevoegen. De notoire antisemiet Youssouf Kobo, die bij de volgende verkiezingen toch “ingezet” zal worden als kandidaat voor de CD&V, en de terreuradvocaat Aderrahim Lahlali, die een kwelgeest was van de valselijk beschuldigde juffen van De Blokkendoos, en die tegelijk fractieleider is voor de CD&V in Ronse.


Tags toegewezen aan dit artikel:
2017-15Actueel

Gerelateerde artikels

Libië is een wingewest voor IS

Naarmate de situatie voor IS in het Midden-Oosten benarder wordt, groeit de activiteit van IS-strijders in Libië. Gebruik makend van

Druk op eentaligheid

Dat de eentaligheid van lijsten voor de gewestverkiezingen daadwerkelijk afgeschaft zou worden, is nog niet voor morgen. Toch merk je