Er zou toch verhoogde waakzaamheid bij joodse doelwitten in Antwerpen en Brussel? Onze vliegende reporter, die woont bij de joodse wijk in Antwerpen (Pelikaanstraat, Lamorinièrestraat, Lange Leemstraat, Zurenborgstraat en alles daaraan of omtrent) wandelde vanmorgen door deze straten en dus voorbij vijf synagogen, vier scholen en ettelijke gemeenschapslokalen van de joodse Antwerpenaren.

Op straat krioelde het van schoolgaande kinderen, moeders met buggy’s en hassidim op de fiets. Op het parcours van drie kwartier in het brekende morgenlicht was er één politiewagen te zien, één eenzame oudere veiligheidsagent, van de joodse gemeenschap zelf, in een sjofel joggingpak, aan de ingang van de synagoge aan de Van de Nestelei, en geen politiemensen met machinepistool in aanslag zoals dat was na de aanval op het Joods Museum in Antwerpen.

Besluit: een idioot met een kalasjnikov heeft vrij baan voor een terreurdaad tegen de joodse Antwerpenaren.