Koning Filip en koning voetbal

Koning Filip en koning voetbal

Het moet nu toch niet gekker worden met de capriolen van de Van Saksen-Coburgers. Filip de Taaie vond plots dat hij op 22 juni de Rode Duivels moest gaan aanmoedigen in Brazilië. Omdat hij vaststelde dat de treinverbindingen vanuit België niet echt je-dàt zijn, eiste hij prompt een Airbus van het leger op. Nu wil het geval dat net in dezelfde periode de missie – het opruimen van landmijnen – van een vijftigtal Belgische militairen in Libanon afloopt. Naar een lange terugreis met een Airbus kunnen ze fluiten, want het is net dat vliegtuig die door de opperbevelhebber werd opgeëist. Er zit niks anders op dan die militairen te laten terugkeren met een C-130, een (traag) parachutisten- en vrachtvliegtuig waarin zo goed als alle comfort ontbreekt. Er is zelfs geen deftig toilet aan boord en met koffie komt men ook niet rond. Men zit bovendien vastgeriemd in lange rijen naast elkaar, niet in zetels maar in een soort kader waarin riemen en touwen geweven zijn… Naar verluidt zouden de militairen niet hebben kunnen lachen toen ze dat bericht hoorden. Zij vonden de demarche van Filip weinig respectvol. Groot gelijk. Bij de club uit Laken is het altijd ‘eerst oompje en dan oompjes kinderen’. Koning Filip zal geen last hebben van rugklachten.


Tags assigned to this article:
Koning FilipRode Duivels

Related Articles

Criminaliteit met cultuurgoederen is meer dan kunstdiefstal

Enkele weken geleden werd de Cel Kunstdiefstallen bij de Federale Politie definitief opgedoekt. Volgens minister Jambon is kunstdiefstal een diefstal

Praten met Jan Creve (Doel 2020)

“Wase polder is Eurodisney van ambtenaren en natuurfanatici” Het nieuwste boek van Chris De Stoop, “Dit is mijn hof”, is

VRT mag Vlamingen niet voor de gek houden

Met “Verdeelde klas”, de Koppen-reportage van vorige week, kregen we een schitterend voorbeeld van de manier waarop de openbare omroep