24 (Medium)Drie keer een vermogensbelasting
Het lage rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) is een verborgen vermogensbelasting. Die komt bovenop de al bestaande vermogenstaksen. De volgende federale regering – als die er komt – zal er wellicht nog een schep bijdoen.

Op de praatstoel: Tom van Mieghem
Het uitstekende boek Vlamigrant vertelt fleurig verlucht over de wegen van de Vlaamse emigranten en bannelingen. De miljoenen zwervende Vlamingen sedert de twaalfde eeuw vertonen overeenstemmingen met de inwijkelingen van vandaag in onze straten. De auteur van Vlamigrant heeft maandenlang gelezen, geschift, geschrapt, gevloekt en geschreven. Hij schreef het boek op vraag van Atlas en de stad Antwerpen.

Over de banaliteit van het antiracisme (door Mark Grammens)
We zijn weer goed bezig in Vlaanderen. Een redacteur van de VRT, Peter Verlinden, heeft zich in de publieke belangstelling gewerkt door via communicatiekanalen waarover alleen de omroep beschikt, de wereld kond te doen dat hij en zijn Rwandese vrouw, en niet te vergeten hun “bruin” kind, door Vlaamse racisten werden belaagd. Hun gevel werd beklad met het woord “negers”. De N-VA is schuldig, aldus Verlinden, weg met de N-VA.

Vooruit met nieuw kartel of stilstaan met klassieke tripartite?
Ook kwaliteitskranten slaan al eens tilt als het snel gaat. De Standaard meende vorige week maandag te weten hoe het PS-duo Paul Magnette en Elio Di Rupo “geen deuren wou sluiten die federaal nog open moeten blijven”. Even vragen aan de MR wat zij daar een week later van denkt?

Dyab Abou Jahjah en het 70 puntenplan
Abou Jahjah is weer opgedoken. En we zullen het geweten hebben. Dyab is de voormalige voorvechter van de Arabisch-Europese Liga. Hij maakte het een tijdlang bont in Antwerpen. Vorige week kwam Dyab Abou Jahjah plotsklaps in verschillende bladen en publicaties aan bod.