2014-29 cartoon (Medium)Marc Coucke, eeuwige ondernemer
Dat Marc Coucke van plan is zijn bedrijf Omega Pharma te verkopen, betekent niet dat deze Vlaamse captain of industry op zijn lauweren gaat rusten. Voor Coucke is de boodschap altijd geweest: cashen en dan doorgaan.

Misplaatste euforie bij de Open VLD
Sedert de verkiezingen van 25 mei heerst er een zekere vorm van euforie bij de Open Vld. Aan de top schijnt men immers te denken de verkiezingen gewonnen te hebben, zelfs in die mate dat men zich “incontournable” waant voor de vorming van een federale regering.

Briefje aan Kris Peeters
Gij zijt in Kortrijk op de historische Groeninghekouter gaan speechen naar aanleiding van 11 juli. Het leek een verplicht nummer, want veel enthousiasme was er van uwentwege niet te bespeuren. Niettemin hadt gij door een medewerker een tekst laten maken die moest bulken van de tevredenheid over wat Vlaanderen allemaal al bereikt heeft.

Ecolo kijkt naar links
De Franstalige groenen organiseren al in het voorjaar van 2015 nieuwe voorzitterverkiezingen. Ze willen snel een nieuwe leiding na de dramatische verkiezingen van 25 mei. Normaal gezien moeten Olivier Deleuze en Emily Hoyos, het voorzittersduo dat Ecolo leidt, hun mandaat in de lente van 2016 teruggeven, maar ze gaan het een jaar eerder doen.

Elf juli zonder Pee, die “A” niet graag meer ziet
Sedert het aantreden van Bart de Wever als burgemeester is er wel wat veranderd aan de traditionele elf juliherdenking van de stad Antwerpen op het Schoonselhof. Vorig jaar liet hij de joodse gemeenschap uitvoerig aan bod liet komen. Nu was het de beurt aan vertegenwoordigers van andere gemeenschappen, meer bepaald de Marokkaanse en de Koerdische. Diversiteit noemen ze dat.