2014-30_cartoon (Medium)

Walloniƫ zal snel zevende staatshervorming vragen
De nieuwe Waalse regering wil het elk jaar met 800 miljoen euro minder doen. Een besparingsregering dus, maar de kans is groot dat Paul Magnette, de toekomstige bewoner van het Naamse Elysette, nog deze legislatuur zal aankloppen om federaal en vooral van Vlaanderen extra geld te krijgen.

De hypocrisie rond BNP Paribas
Er wordt schande gesproken over het feit dat de Belgische staat aandeelhouder is van BNP Paribas, een Franse bank die een miljardenboete kreeg omdat het gemene zaken deed met onder meer het moorddadige regime in Sudan. Hypocrisie ten top. Dat banken goede vriendjes zijn met staten die nog meer boter op het hoofd hebben dan Sudan, zoals Qatar, lijkt niemand te deren.

De triomf van het antiracisme (door Mark Grammens)
De hogepriesters van het politiek correcte denken zorgen ervoor dat de samenleving lijdt aan een stilaan ongeneeslijke humorloosheid. Er mag met niets of niemand nog gelachen worden.

Gruwelweek
Nederland heeft vorige week een paar harde schokken verwerkt. Vooral de moordaanslag op het lijnvliegtuig van Malaysia Airlines hakte er stevig in. Dat hebt u in het lang en het breed, in beelden en teksten, via de Vlaamse media en het internet vernomen. Toch nog een beetje achtergrondinformatie.

Geen verloren MR-generatie
De MR ziet er inderdaad geen graten in als enige Franstalige partij in een federale regering te stappen. Reden: voor een rist Waalse liberalen is het de laatste kans nog minister te kunnen worden. De Twitter-berichten van PS-oudgediende Philippe Moureaux laten er geen twijfel over bestaan: de zenuwachtigheid bij de socialisten groeit.