2014-35 - CartoonStrengere aanpak criminaliteit is een noodzaak
Vorige week onderhandelden N-VA, MR, CD&V en Open Vld over de thema’s justitie, veiligheid, asiel en immigratie. Dat een uittredende eerste minister in Brussel beroofd wordt van zijn kostuum en zijn laptop werkt nog op de lachspieren.

Failliet van een kaduuk energiebeleid
Goed nieuws voor onze lezers: ook bij kaarslicht zal ‘t Pallieterke deze winter perfect leesbaar zijn. Zoals het er nu naar uitziet, zal een behoorlijk aantal lezers dat deze winter daadwerkelijk mogen uittesten. Alle gekheid op een stokje: wat we vandaag meemaken, is niet meer dan het failliet van een energiebeleid dat al enkele decennia volkomen kaduuk is. Waarbij we de term energiebeleid met enige voorzichtigheid hanteren.

De Vlaamse elite gaat België redden (Mark Grammens)
Hoewel Elio di Rupo er aanvankelijk zeker van was dat hij na verloop van tijd zou terugkeren als eerste minister van een regering die als twee druppels water geleek op het voorgaande kabinet, heeft hij kort na de verkiezingen moeten inzien dat er iets niet klopte in zijn redenering.

Haalt de cdH 2019?
De verhalen over kritiek binnen de cdH op het eigengereide optreden van voorzitter Benoît Lutgen moeten gerelativeerd worden. Toch rijst de vraag of er van de partij in 2019 iets zal overblijven.

13de IJzerwake: “Vlamingen, gedenk de Slag der Gulden Sporen”
Een vlotte IJzerwake die 13de, met vaart en niet te lang, dus zeker niet langdradig. Met als opvallend deel de soldatenbrief en het antwoord van de moeder. Een inhoudelijke Thierry Baudet en voor de buitenwereld kritiek op de N-VA. Maar deze IJzerwake was zoveel meer dan die kritiek op de N-VA…