2014-37 - Cartoon P met betere tekstVeel verrassingen, weinig verandering
We beleven gekke weken. De politieke verrassingen zijn niet meer bij te houden: de vliegende Waalse start van het koppel PS-cdH, de opname van Open Vld in de Vlaamse coalitie om zo de weg naar een kamikazeregering te openen, de bereidheid van revanchist Charles Michel om met zeven MR-portefeuilles op zak daaraan mee te werken.

De CD&V, linkser dan het ACW
Bevrijd van de functie van eerste minister zullen de Vlaamse christendemocraten zich bij de inhoudelijke economische discussies over de Zweedse coalitie veel linkser opstellen dan de andere partijen zich kunnen inbeelden. De zuilbelangen zullen alle voorrang krijgen.

Arco-virus besmet Europa (Mark Grammens)
Arco. Om geen andere reden dan wansmakelijke grootheidswaanzin en pathologische hebzucht heeft de eertijds christelijke vakbond zich via deze financiële arm van “de beweging” zwaar in nesten gewerkt.

Albert Frère en de hold-up op de Belgische staat
Albert Frère kwam vorige week nog eens in het nieuws, toen bekend werd gemaakt dat in zijn woning voor 700.000 euro geld en objecten gestolen werd. Zonder enig leedvermaak is dit de ideale gelegenheid om uit te leggen hoe de rijkste Waal op kosten van de Belgische belastingbetaler fortuin maakte.

Een debat over nataliteit blijft taboe
Wordt Vlaanderen wit-grijs? Draait de arbeidsmarkt daardoor in een knoop? Moeten we meer en langer werken, de schuld snel afbouwen, meer investeren in onderwijs, economie en bejaardenopvang? En wie zal dat betalen? Pittige vragen voor de Vlaamse regering, maar ze zijn twintig jaar oud. Politici van de jongste kwarteeuw hebben de vergrijzing verdoezeld en genegeerd. Ze meenden dat immigratie een structurele oplossing was. Ook politici van vandaag kijken liever de politiek correcte kant op. De demografische tijdbom tikt verder.