Aanbod
Een vakbond die anoniem wil blijven, verzoekt ons volgende mededeling te doen: “Vergeet de trainingskampen van VMO en Sharia4Belgium in de Ardennen. Stadsguerrilla is de toekomst. Sluit aan en doe de nodige ervaring en deskundigheid op. Iedereen toegelaten, behalve MR-partijleden.”

Kuddegeest
Het colloquium over Joris van Severen toont vele dingen aan, maar zeer opvallend ook hoe weinig kaas journalisten hebben gegeten van geschiedenis. Angstaanjagend wordt het pas wanneer je merkt hoe jonge mensen alles wat hen wordt voorgeschoteld, slikken als koek. Toch goed dat we geen verzuilde media meer hebben met een duidelijk profiel, zeker.

Aanschaf gewenst
Eerstdaags geven wij een extra dik ’t Pallieterke uit, ongeveer het dubbele van normaal. Dat zal dan de lijst bevatten van alle organisaties die een mens niet mag kennen, alle activiteiten waarop een mens niet aanwezig mag zijn, alle mensen met wie men nooit op een foto mag staan, en iedereen die nooit in de zaal mag zitten als men een toespraak houdt. Dit voor het geval een mens ooit eens minister zou worden of zo.

Schaduwkant
Het is altijd lachen geblazen als weer eens een druksel een lumineus idee heeft. Denk bijvoorbeeld aan het samenstellen van een “schaduwparlement” om wekelijks wat denkstof te leveren. Een schaduwparlement met “vertegenwoordigers van alle democratische partijen”. Misschien mogen we dat dan betitelen als “schaduwdenken”?

Proper!
Onze overheid vraagt ons niet te douchen of de was te doen tussen 17 en 20 uur. Zoiets noemen wij nu eens halve maatregelen. Vraag dan gewoon aan de mensen zich niet meer te douchen en geen was meer te doen. Om maar te zeggen dat het er qua energie nog zal gaan stinken.

Acuut
Recent moesten wij onze heer hoofdredacteur acuut hartmassage geven. Had hij toch wel net gehoord dat Flupke Moureaux amnestie verdedigde. Gelukkig kunnen we nog op de weldenkende Vlaamse linkerzijde rekenen om ter zake te getuigen van een versteend hart.

Pour les Flamands
In wat zich onze tweetalige hoofdstad zou moeten weten, blijft het aangewezen als Nederlandstalige niet in het ziekenhuis te belanden. Van de waanzinnige bedragen die Vlaanderen in de bodemloze Brusselse put blijft storten, kan nu eenmaal geen euro worden afgeknepen voor, wij zeggen maar wat, personeel dat ook Nederlands kan spreken.

Verdoezeltaal
Onze samenleving is hopeloos ingewikkeld, om niet te zeggen verscheurd. Geen nood, we ontwikkelen wel wat nieuwspraak om dat te verdoezelen. We noemen Brussel bijvoorbeeld een “majority minority city”. En dan hangen we daar het correcte politieke denken aan op, toch, Wouter van Bellingen?

Infuus overbodig
En dan waren er nog de keramische creatievelingen van kunstencentrum Aether Arts in Limburg, die hun zaakje drijven zonder subsidies en daar nog fier op zijn ook. Hoe durven ze!

Lemma
De woorden colloquium en collaboratie beginnen met coll, en daardoor maakt het ene woord het andere toch wel bijzonder verdacht! (Dommaert Janneke, Malpensy Nico en Bleitri Bestni, “Nieuwe Belgische Letterkunde”, blz. 465, paragraaf 13, Antwerpen, 2014)

Waar, o waar?
Al gehoord over de Amsterdamse kunstenaar Theourgos? Die heeft een collectie beelden en doeken over de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, maar hij heeft een probleem: niemand durft een expositie aan. Hoe zou dat toch komen!
Handje helpen? Organisatoren van colloquia over historische figuren, opgelet: wij zijn bereid, net als onze linkse confraters, moord en brand te schreeuwen over uw opzet. Onbetaalbare gratis reclame!

Van ons!
Wij hebben een bekentenis te doen: de onbekende duikboot in de Zweedse kustwateren, dat was de onze. Op missie om stiekem een drankvoorraad in te slaan, zonder dat onze big boss daar weet van had. Weer niks!