Pieter Vis zingt 115 Vlaamse liederen

In de aanloop naar 2015 verschijnt de niet-alledaagse uitgave van een audio-box met 115 Vlaamse liederen op drie cd’s. Er wordt een documentatieboek bijgeleverd, met ongeveer tweehonderd bladzijden, met een honderdtal foto’s, biografieën en alle gezongen liedteksten rond het thema Vlaamse volks-, kunst- en geestelijke gezangen, waaronder een aantal fraaie Vlaamse kerstliederen. Initiatiefnemer om deze audio-box uit te geven, is de bekende kunstzanger dr. Pieter Vis. Ruim vier uur kan u genieten van bijna vergeten volks- en kunstliederen van Vlaamse bodem. Vele bekende Vlaamse solisten verleenden hun medewerking, waaronder Vera Versieck, mezzosopraan, Armand Preud’homme, pianobegeleiding, het Jeugdkoor Scaldis Cantat onder leiding van Lieve Suys, en het Sint-Niklaas Mannenkoor onder leiding van Rik Moerman uit Ieper. Naast solisten en instrumentalisten hoort u tevens een twintigtal voordrachten door Elza de Clercq. Circa vijfenzeventig gedichten van René de Clercq, die door hemzelf werden getoonzet, zijn weer tot leven gebracht. Ook andere toondichters hebben op zijn verzen muziek gezet: Emiel Hullebroeck, Gaston Feremans en Armand Preud’homme. Neem de komende feestdagen de tijd om deze honderdvijftien liederen te beluisteren en u wordt in een muzikaal, nostalgisch en feestelijk bad gedompeld. Populaire titels zijn ‘Tineke van Heule’, ‘Moederke alleen’, ‘De Gilde viert’, ‘Hemelhuis’ maar ook ‘Adeste, er klinkt een kleen, kleen klokske’, ‘O Maria die daer staat’ en het nog steeds actuele ‘Gebed voor het Vaderland’ van Feremans, alsook het ‘Amnestielied’ van Armand Preud’homme.

‘t Pallieterke helpt graag bij de verspreiding van deze audio-box: in de winkel gaat deze box zo’n 75 euro kosten, maar wij konden bij Pieter Vis een heel speciale prijs bekomen: lezers van ‘t Pallieterke betalen slechts 28 euro plus 4 euro verzendingskosten. Maar, wees er wel snel bij. Het aantal exemplaren dat we ter beschikking hebben, is beperkt. Nu ons secretariaat contacteren, is de boodschap. Bel naar het nummer 03.232.14.17 of mail naar secretariaat@pallieterke.net. Uiteraard is de audio-box ook te koop via onze webwinkel, www.pallieterke.net.

Kerstliederen aan de IJZER 1914-’18!

Nu we het over Pieter Vis hebben: voor het zevende jaar zal op zondag 7 december om 15 uur in de Sint-Andrieskerk aan de Waaistraat te Antwerpen het traditionele Advents-Kerstconcert plaatsvinden. Het middagprogramma staat in het teken van de Grote Oorlogsherdenking 1914-1918. Daarom zullen er ook liederen worden uitgevoerd die op Kerstnacht 1914 aan het IJzerfront klonken. Tevens wordt er instrumentale kerstmuziek uit Oostenrijk en Oost-Europa gespeeld en kan men, op veler verzoek, de eeuwenoude maar geliefde Noord- en Zuid-Nederlandse kerstliederen van harte meezingen!

Aan dit concert werken jonge solisten mee zoals baritonzanger en pianist Michel Asselmans en kleinkunstzanger Bart van der Kerckhoven. De uit Nederland afkomstige mezzosopraan Wijnie Puijk treedt voor het tweede jaar op, met haar vaste pianist Luc Simons. Andere medewerkers zijn de getalenteerde klarinettist Michael Evans en de violisten Ksenia Soucha en Alexander Evans. Ze worden allemaal door Laure Campion aan de concertvleugel begeleid. De organist Peter Possemiers zal met zijn mooie spel op het grote Johannesorgel de samenzang van bekende Vlaamse kerstliederen ondersteunen. Na afloop is er in de zijzaal van de kerk voor iedereen een gratis beker warme chocolademelk of glühwein. Wie er voorgaande jaren bij was, weet dat er kwaliteit en stemmigheid geboden wordt. De kaartenverkoop start deze week.

Kaarten kosten in voorverkoop 10 euro per persoon (te bestellen voor 3 december), door overschrijving op BE95-74502912 8058 met vermelding van het aantal kaarten.

Telefonische kaartverkoop:
Ward Steffens, 0497.48.64.76; e-post: wardsteffens@telenet.be