Eindejaar

Pallieterke,

Met al de zorgen van de laatste periode was het hoogtijd dat ik er eens op uit trok. En ik heb aan mijne kameraad, de generaal van de luchtmacht, gezegd dat hij voor het nodige vervoer moest zorgen, de bestemming zou ik hem wel op tijd mededelen. Ik ben toch niet voor niets lid van de “luchtcomponent”. En we hebben van de rust genoten in dat verre Indonesië.

Je mag er gerust van zijn dat ik bijna over mijn toeren ging. De laatste regeringsvorming heeft mij oververmoeid, en ik zal u op een later moment nog wel eens uitleggen waarom dat zolang geduurd heeft.

Met de erfeniskwestie van onze tante Matil was het ook rap afgelopen. Nadat dat Spaans “koor” met de grote brokken was gaan lopen, schiet er voor ons nog weinig over. En onze Lorre wil nu gaan verhuizen naar het recent gerenoveerde kasteel Stuyvenberg, waar tante Fabi woonde, omdat hij jaloers is op zijn zus die daar een mooie villen met zwembad heeft. Hij zegt dat zijn Claire die veredelde fermette daar in Tervuren aan de rand van het Zoniënwoud te klein vindt.

Ik denk dat de erfenisruzies in de nabije toekomst niet meer zullen voorkomen. Onze papa klaagt nu al een hele poos steen en been dat hij niet genoeg verdient om deftig rond te komen. Dus vrees ik dat er bij zijn heengaan niet veel zal overschieten om ruzie over te maken. Behalve als tegen die tijd de Alpa niet verkocht zou zijn, want dan kunnen we nog een aardig sommetje onder ons gedrieën verdelen. Of zouden we dat in vier moeten delen; dan gaat er nog boel van komen.

Enfin de beste wensen voor een zalige Kerst en een vrolijk Nieuwjaar, samen met de royale groeten uit La(e)ken van uw koning, Hare Majesteit de koningin en de kroonprinses.

Flukpe van België
van onderweg terug naar Le Palais