2014-51_12_De Bolle - Vrouwe Proceduria (Medium)Justice la Folle

Telkens we denken dat de Belgische Justitie het toppunt van waanzin heeft bereikt, wordt het nog een graadje erger: nu hebben ze zelfs Farid Bamouhammad, alias Farid le Fou, vrijgelaten, hoewel die eigenlijk nog tot 2026 in de cel moest blijven. Farid Bamouhammad is niet alleen veroordeeld wegens een moord, een moordpoging en een poging tot doodslag op een politieagente. Hij heeft ettelijke roofovervallen en gijzelingen gepleegd. Hij gijzelde zelfs zijn eigen dochter en een ander kind. Bovendien heeft hij in de gevangenis, met medeplichtigheid van gewetenloze advocaten – zijn er ook andere? – jarenlang cipiers en andere personeelsleden getreiterd en geterroriseerd. Hij kreeg zelfs ooit een schadevergoeding van 11.000 euro omdat hij in de gevangenis van Itter niet met zijden handschoentjes was aangepakt. Maar zoals de meeste beroemde moordenaars, zelfs Dutroux, heeft ook Farid le Fou vele fans, verdedigers en bewonderaars, die nu beweren dat hij geen gevaar meer is voor de maatschappij, omdat hij “veranderd” is. Ja, dat zegden ze ook over Dutroux. We zouden de mensen de kost niet willen geven die verkracht of beroofd zijn, noch de nabestaanden van hen die vermoord zijn door criminelen die volgens de psychiaters “veranderd” of “genezen” waren. Maar niemand trekt daar ooit een les uit.