Met het nummer dat u nu in uw handen houdt, beginnen we aan jaargang 71. De nummering mag misschien eigenaardig lijken, maar dit is wel degelijk nummer 1, hoewel de verschijningsdatum nog 31 december 2014 is.

Weet u, van de start in mei 1945 tot heden, werden er in totaal 3.620 ‘t Pallieterkes gemaakt. Dat is een heus huzarenstuk en we zijn niet weinig trots op de 70 kaarsjes die we binnenkort mogen aansteken. Weinig collega’s die zoveel jaren op de teller hebben staan.

De druk die op de schouders van mijn medewerkers weegt, is groot. Druk vanwege die Vlaamse Beweging die amper nog beweegt, druk vanwege de digitale concurrentie, druk vanwege het veranderende klimaat bij de media. En toch staat een nieuwe generatie medewerkers klaar om u ook de komende jaren van gedegen teksten en tekeningen te voorzien.

Dit blad leeft enkel bij de gratie van haar lezers. Achter ons staan geen kapitaalkrachtige mediaholdings. Wij krijgen geen overheidssubsidies zoals Apache.be. En toch ligt elke week uw ’t Pallieterke klaar. Samen met u, starten we met frisse moed onze 71ste jaargang.

Karl van Camp
hoofdredacteur