2015-09_16_Absurdistan (Medium)Opgepast

In Tubeke, ook bekend als Tubize, werd een debat op de dag waarop ’t Pallieterke verschijnt, afgelast. Het ging over karikaturisten en democratie. De reden voor de afgelasting is dat men voorzichtig wil zijn. Het komt ons voor dat onze Franstalige zuiderbroeders tegenover de Vlamingen altijd een pak minder voorzichtig zijn geweest.

Bon ton

Als u in poëzieminnende kringen wil meetellen, is de naam die u moet onthouden die van de Franstalige dichteres Laurence Vielle. Daar dwepen de gestelde lichamen van de Vlaamse poëzie thans volop mee. Gelieve “Vlaams” hier enkel te lezen als een geografische omschrijving.

Kalender

Vorige week begon voor de Chinezen in hun kalender het jaar van de geit. Wij ontkennen met klem dat ook maar iemand ter redactie zou beweerd hebben dat dit het jaar van de vrouw is!

Leven voor de dood

Als wij het goed hebben gehoord – we hebben het telkens opnieuw beluisterd –, vindt Freek de Jonge dat de cartoonisten van Charlie Hebdo het toch zelf hebben gezocht. Heer, heb meelij met die Freek, die zo plots een dhimmi bleek.

Oplossing

Gewezen sp.a-voorzitster Caroline Gennez vindt dat de sp.a radicale ideeën nodig heeft. We zijn het met haar volkomen eens. Immers, onder haar voorzitterschap is gebleken dat zij perfect wist wat haar partij nodig had om alle andere partijen in de kiesstrijd te verslaan… Oeps.

Ontspan u

Dat het met Wouter van Bellingen en het Minderhedenforum al lang de verkeerde kant opgaat? Geen lezer van dit krantje die dat niet beseft. Vele anderen ook, trouwens. Wouter mag dan al een stevige Vlaamse opvoeding hebben gekregen, zijn pleidooien voor het gebruik van andere talen dan het Nederlands in Vlaanderen vloeken absoluut met de door Wouter blijkbaar vlot vergeten taalstrijd. Wouter noemt je taalprincipes opgeven “relaxed omgaan met taal”.

Solidariteit

Wij roepen er u graag toe op. Nu moet een man als Luc Coene, eertijds plannenmaker van Guy Verhofstadt en jarenlang de nummer één van de Nationale Bank, op hoge leeftijd nog werk zoeken op Europees niveau. Het beleg op zijn pensioenboterhammetje zal wat te mager zijn, zeker?

Muziek, maestro!

Het kan altijd gekker. De kalifanatici in Irak en Syrië verbranden nu ook al muziekinstrumenten, omdat die des duivels zijn. Wij stellen voor dat Steven Vandeput, defensieminister, dj Jos inhuurt om de strijd tegen IS te voeren.

Wie, o wie?

Er wordt weer volop gespeculeerd over de kandidaten voor de Nobelprijs Literatuur. Hebben wij onderhand geen nood aan een opvolger voor Hugo Claus? Iemand die elk jaar door de snobistische goegemeente als kampioen wordt vooropgesteld, zonder het te halen…

Vleesloos

Vorige woensdag startte niet alleen de Vasten, maar ook de ecologische actie “Dagen zonder vlees”. Zonder vlees, dat wil dus ook zeggen: zonder varkensvlees. Aha! Zie je wel dat de islamisering om zich heen grijpt!

Kandidaat

Om ons even op het terrein van onze correspondent voor Franrijk te begeven: als het aan ons ligt, is DSK presidentskandidaat. Wij zijn zeer bekommerd om het voortbestaan van de broodwinning van onze collega’s van de boekskes.

Congo

In staat van ontkenning, dat is het minste dat wij kunnen zeggen over de belgische politiek ten opzichte van Congo. Iemand moet ooit eens berekenen hoeveel van ons belastinggeld in die bodemloze put is gestort. Altijd met de beste bedoelingen, om de gewone brave Congolees te helpen, dat spreekt voor zich. Even traditioneel blijft het daar in de soep draaien. Nu zegt De Croo junior dat de vriendschap niet oneindig is. Tja… Van vriendschap is volgens ons weinig sprake, van onnozelheid des te meer.