Het gaat in Gent vooruit

In de tweede maand van het negende jaar van de heerschappij van zijne excellentie de wereldvermaarde DT, Daniël de kloekmoedige, de rondborstige vriend van alle Gentenaars, worden in onze stad de vruchten van zijn geniaal bestuur steeds zichtbaarder.

et ene record na het andere wordt verpulverd! Of het nu over het aantal werklozen gaat, kinderen met lege brooddozen, inbraken in woningen, files of opgehaalde tonnen sluikstort… alles gaat in stijgende lijn! Onze stad blijft groeien dankzij inwijkelingen van buiten de landsgrenzen, wellicht aangemoedigd door de nieuwe stadsleuze: “we wellcome everyone and try to help”, een leuze die met de glimlach gebracht werd door de topman van de stedelijke integratiedienst op de Bulgaarse televisie. Ooit waren bedelaars een zeldzaamheid in Gent, nu heeft bijna elke straathoek en elk plein zijn vaste sjofele bedelende mens. Welzijnswerkers mogen op hun twee oren slapen; zij moeten niet vrezen voor hun job.

Ondertussen heeft Gent de kaap van een kwart miljoen inwoners overschreden. Dat betekent dat er in de gemeenteraad na de volgende verkiezingen twee zitjes bijgezet worden. Goed nieuws voor ambitieuze lokale politici. In Gent geen gedoe over wat er wel en niet aan de index moet worden gekoppeld: het vooruitziende college heeft in alle retributies en reglementen een jaarlijkse prijsstijging van 2 procent ingeschreven, voor iedereen gelijk!

Het hoofddoekenverbod is allang verleden tijd. In onze stad kleedt ieder zich naar eigen goesting, zoals dat een verdraagzame stad past. Alleen die van Club Brugge laten best hun sjaals thuis, want aan alles zijn grenzen. Gentenaars van West-Vlaamse origine zien we liefst zo snel mogelijk een fan worden van de Buffalo’s, dat bevordert de integratie. Een overwinning van Galatasaray vieren met toeterende karavanen en grote Turkse vlaggen kan natuurlijk wel, dat is nu eenmaal deel van hun cultuur, en daar moeten wij “respect” voor opbrengen.

Zwijgen is goud

Het heeft ons zeer verbaasd dat het de burgemeester van Vilvoorde was die Obama raad mocht geven over hoe jongeren die naar Syrië willen tegen te houden. Wij menen dat die eer onze burgemeester toekomt. Het is toch duidelijk dat het beleid in Vilvoorde net mislukt is. Daar trekken ze bij bosjes richting Turkije en de Syrische grens. Terwijl vanuit Gent nog niemand is vertrokken. Sterker nog, bij ons werd, ondanks ijverig zoeken, in alle scholen niet één moslim met radicale gedachten gevonden. Daar kunnen ze in Amerika pas iets van leren!

Onze burgervader zegt dan ook geen domme dingen die olie op het vuur gieten. Hij waarschuwt terecht voor het gevaar van de N-VA, maar verder hoedt hij zich voor straffe uitspraken. Nog nooit is hij betrapt op een mening over Oekraïne, noch over het Midden-Oosten. Als voorzitter van energie-intercommunales is hij kind aan huis bij de grote gasleveranciers van deze wereld, zoals de emir van Qatar. Niet zo lang geleden bleek hij de spil te zijn in plannen om Qatar zoet water te verkopen. Gastankers in Zeebrugge zouden gevuld met water terugkeren naar de Perzische Golf. Een project waarbij twee van “zijn” bedrijven betrokken waren, Fluxys en Farys (TMVW). Wie beter dan hij om ons uit te leggen of het waar is dat er oorlog woedt om olie, en wie de strijders van geld en wapens voorziet, maar, hij zwijgt. Tegenstanders zullen daarin het bewijs zien van zijn gewiekstheid, maar wij weten beter: onze burgemeester is een zeer bescheiden man.

Mathildis