Deens verdriet

2015-09_02_Deens verdriet (Medium)Terwijl de daders van de aanslagen in Parijs zo anoniem mogelijk werden begraven door de autoriteiten, dachten ze in Denemarken dat een ‘gewone’ begrafenis voor de dader van de moorden in Kopenhagen wel geen probleem zou zijn. Wie – buiten de naaste familie – zou het namelijk in zijn hoofd halen de teraardebestelling van zo’n moordenaar bij te wonen? Wel, toch zo’n 500 moslims, die luid ‘Allahu akbar’ roepend de moordenaar op zijn laatste tocht begeleidden… Toen hij eenmaal onder de zoden lag, werden er driftig foto’s en selfies genomen, IS-vingertje in de lucht. Je vraagt je af hoeveel het er zouden zijn, mocht de dader méér slachtoffers hebben gemaakt. Wellicht een veelvoud van 500. Want in die logica zijn blijkbaar heel wat ‘Deense’ moslims verzeild geraakt. Maar of de Deense overheid dat begrepen heeft? Dat is lang niet zeker.


Tags assigned to this article:
2015-09Actueel

Related Articles

Een Waalse fiscale amnestie

De Waalse regering profileert zich graag als overtuigd links, maar nu is ze blijkbaar van plan – naar federaal voorbeeld

Het aanhoudende loonkostenprobleem

Ondanks de verschillende maatregelen van de regering-Michel blijft de loonkost voor de Belgische bedrijven zeer hoog. Het gaat hier niet

Gedicht

Ik wens u, mijn lage land ik wens u, mijn lage land, een nieuwe zwijger. een die geen loze woorden