De moskee, de muur en de jihad

Een half ’t Pallieterke is te vullen met het soms lijnrechte bedrog van De Standaard – gebeten om te liegen (zie bladzijde 3 van ’t Pallieterke van vorige week). Die krant vermeldde op 19 februari dat het visum van drie buitenlandse moslimpredikers voor Nederland was ingetrokken, maar drukte geen woord over de redenen dat ze niet welkom waren op wat een jihadgala lijkt.

Vrijheid van meningsuiting: voor wie?

We mochten wel lezen dat de uitnodigende mohammedanenclub Rohaama meldde dat “vrijheid van meningsuiting wordt altijd gewaarborgd behalve als het om bepaalde minderheden gaat”. Voor alle zekerheid drukte DS die woorden nog een tweede keer in vettere letters in de marge. Die visumaffaire beroerde inderdaad Nederland, maar niet omdat de vrije meningsuiting in gevaar was; eerder het tegendeel. Opinievrijheid is iets voor Parijs of Kopenhagen, niet voor Amsterdam of Den Haag. Alle Nederlanders weten dat justitie Geert Wilders vervolgt omdat hij zijn sympathisanten vroeg of ze meer of minder Marokkanen wilden. Alle Nederlanders weten dat sommige politiebureaus voorgedrukte formulieren aan allochtonen en Nederlandse linksen uitdeelden (de foto’s bestaan) waarmee ze aangifte tegen Wilders konden doen. Toen kwam het bericht dat de mohammedanenclub drie haatboeven van het zuiverste water had uitgenodigd: bewonderaars van Bin Laden, ronselaars voor Syrië, crapuul dat geld inzamelt om hun misdadige ideologie te verspreiden. Het waren de media en niet de politie of de politici die op de website van de club de mededeling ontdekten dat de criminelen in Nederland welkom waren en al lang en breed visums bezaten. En toen werd de Tweede Kamer wakker, en vervolgens de regering. Binnen drie weken zijn het verkiezingen voor de Provinciale Staten die beslissen over de samenstelling van de Eerste Kamer, waar de regering geen meerderheid heeft, en Wilders aanvaardde dankbaar deze publiciteit. Iedereen (zelfs links) vergeleek zijn “minder, minder” met het hartelijke welkom voor de haatbaarden. Twee verantwoordelijke en laffe PvdA-ministers, Koenders en Asscher, buitelden over elkaar heen om alles op het bordje van de minister van Binnenlandse Zaken (ook PvdA) te leggen, van wie de inlichtingendiensten zouden gefaald hebben. Vervolgens trok Koenders, minister van Buitenlandse Zaken, de visa in.

Een Antwerpse schurk

Ai, er is een klein probleempje. De bekendste van de drie haatimams is Tarik ibn Ali, maar dat is de artiestennaam van Tarik Chadlioui, één van de oprichters van Sharia4Belgium. De Marokkaan woonde een hele tijd in Antwerpen en dankzij racistische Vlamingenhaterspartijen als de PS en haar Vlaamse collabo’s kreeg de schurk een Belgisch paspoort. Hij verhuisde naar Egypte toen er een wet werd goedgekeurd die verbood dat zijn vrouwelijk bezit niet zonder boerka op straat mocht, maar hij vliegt voortdurend naar Nederland dankzij dat paspoort. Inmiddels is de druk groot op het gemeentebestuur van Rijswijk (randgemeente van Den Haag) om dat jihadgala van 8 maart te verbieden. Eerst zien en dan geloven. Nu er reuring is in de media, durven ook andere diensten hun kop opsteken. De mohammedanenclub heeft het status van Algemeen Nut Beogende Instelling en geniet nogal wat belastingvoordelen. Het blijkt dat één en ander niet in orde is, en nu eerst zullen de dapperen van de Belastingdienst eens nakijken of er geen misbruiken zijn. Zelfs dan moet de club niet veel vrezen, want er is altijd wel een zultkop van een idiote rechter die begrip toont. Twee weken geleden verschenen twee fanatieke jihadisten voor de rechter in Arnhem. Ze waren in Duitsland betrapt toen ze op weg waren naar Syrië. In hun auto vond de politie bivakmutsen en camouflagekleding. Thuis lagen hun afscheidsbrieven. De eerste jihadist beweerde ernstig dat hij zijn broer ging bezoeken in Turkije en de tweede wou als “hulpverlener” naar Syrië. De rechter sprak de twee aspirant-moordenaars van IS vrij.

De muur

Ook in de Vlaamse media kon u lezen over de commotie die de komst van een reuzenmoskee in Gouda veroorzaakt; nog te bouwen op het terrein van een vroegere kazerne. Vrij Nederland onthulde dat de meeste plaatselijke oudere mohammedanen daar niet mee opgezet zijn, maar dat het een één-tweetje is van het linkse gemeentebestuur met kapitaalkrachtige mohammedanen van elders (onder meer uit het Midden-Oosten). Belangrijkste geldronselaar en afperser is de al genoemde gewezen Antwerpenaar. Maar het gemeentebestuur wou op het terrein, niet ver van het haatpaleis, ook een kinderdagverblijf laten bouwen. Woedend protest van de mohammedanen, want dan botsen moskeegangers misschien op vrouwelijk ongedierte. Het gemeentebestuur dacht oorspronkelijk een muur te plaatsen, maar denkt nu eerder aan een hoge heg. Neen, er is geen islamisering in Nederland.

Willem de Prater