2015-09_04_Nieuwsfeit van de week (Medium)Prins Woef spreekt met de doden

In een interview met La Dernière Heure vertelt prins Laurent dat hij sedert zijn coma regelmatig met de doden praat. En dan in het bijzonder met zijn «spirituele voorvaderen», wat dat ook mag inhouden. Wij wensen het in ieder geval onze ergste vijanden niet toe: zelfs na hun dood dagelijks het geleuter van prins Woef uit Tervuren te moeten aanhoren!

Nu, prins Laurent verkeert niet bepaald in slecht gezelschap, als hij beweert echt met de doden te kunnen praten. De Noorse prinses Märtha-Louise beweert immers met engelen te kunnen praten. Ze heeft zelfs een engelenschool opgericht, waar ze andere mensen met hun eigen engelen leert communiceren. Misschien een ideetje voor prins Laurent, als hij weer eens krap bij kas zit. Een school oprichten, waar men met de spirituele voorvaderen kan leren spreken. Zou daar geen markt voor zijn?

Prins el-Woef ibn Bert?

In dat interview vertelt hij ook dat zijn kinderen Arabisch leren, en dat hij vaak in de koran leest. Blijkbaar is dat voor de Belgische prins veel belangrijker dan dat zijn kinderen een mondje Nederlands zouden leren en eens met een vleugje Vlaamse literatuur in aanraking zouden komen.

We stellen ons vragen bij zijn snoeven dat hij al Arabisch kan lezen. Dat wil zeggen: hij verstaat er geen woord van, maar hij heeft blijkbaar het alfabet ontcijferd. Laten we ernstig blijven: Arabisch is geen Chinees, en zonder het zelf gedaan te hebben, vermoeden we dat je al ver komt door je er op een druilerige namiddag eens goed aan te zetten, en vervolgens nog een paar avondjes te oefenen. Niet zo moeilijk dus, als je, zoals een prins, toch niets anders te doen hebt.

Al vindt prins Laurent zich een hele straffe, omdat hij een beetje Arabisch fonetisch kan lezen, wij stellen ons vragen over de intellectuele capaciteiten van die man. Wat voor een lichtje zou er in zijn bovenkamer branden? Wij houden het op een klein LED-lichtje, dat niet veel stroom vraagt…