Heintje komt na veertig jaar weer naar Vlaanderen

In 1965, in Schaesberg in Nederlands-Limburg, wint de 11-jarige Heintje Simons (°12 augustus 1955) een talentenjacht, door op onnavolgbare wijze ‘Mama’, van Robertino Loreti, te zingen. De rest is geschiedenis.

Wereldwijd zal ‘de Nachtegaal van Bleyerheide’ meer dan 46 miljoen geluidsdragers verkopen. Veertig gouden (destijds dienden er 250.000 stuks verkocht te worden om goud te behalen) en tien platina onderscheidingen zullen aan hem worden uitgereikt.

In 1970 kwam Heintje zelfs op de Amerikaanse BillBoard Hot 100 voor, met de albums You Are The Best Of All en I’m Your Litlle Boy. Op het ‘Grand Gala du Disc’, gepresenteerd door Mies Bouwman en Willem Duys, zal uit handen van Maurice Chevalier een Edison aan hem worden uitgereikt.

In 1973 verschijnt het album “Ik Denk Aan Jou”; naar later zal blijken, zijn voorlopig laatste album in het Nederlands gezongen. De carrière van Hein Simons zal zich in de volgende veertig jaar vooral afspelen in de Duitstalige landen en China, waar hij tot op vandaag razend populair is.

In 2013, wordt op het JAZ-label de succescompilatie ‘De Nachtegaal van Bleyerheide’ uitgebracht en dit bevalt aan beide kanten zo goed dat er wordt besloten een compleet nieuw Nederlandstalig album te maken. Na ruim 41 jaar verschijnt er zo weer een in het Nederlands gezongen album van Hein Simons, met als veelzeggende titel ‘THUIS’. Op dit album staan twaalf nieuwe liedjes en natuurlijk een medley van de allergrootste hits van Hein Simons.

Op 18 september 2014 werd tijdens de BUMA NL dag, op het Sena talentenpodium in ’s Hertogenbosch, zijn nieuwe album uitgereikt. De hernieuwde belangstelling voor Hein Simons is mee te danken aan het feit dat zijn lied ‘Ik Hou Van Holland’ de muziek is van het gelijknamige, populaire televisieprogramma van Linda de Mol.

Om dat nieuwe Nederlandstalige album te vieren, komt de artiest ook naar Vlaanderen. Alle fans van Heintje kunnen hun hart ophalen op dinsdagmiddag 28 en donderdagmiddag 30 april, in het Antwerpse Sportpaleis, waar de zanger te gast zal zijn tijdens de concerten van Houden Van Griffelrock. Heintje zal er grasduinen uit zijn allerbeste liedjes, zoals ‘Mama’, en hij zal ook enkele liedjes van zijn nieuwe plaat ten gehore brengen voor het grote publiek.

Het wordt natuurlijk afwachten of de 11-jarige nachtegaal van weleer nog steeds dezelfde stem heeft, en of zijn superhit nog dezelfde impact zal hebben op het publiek. Maar dat hij na 41 jaar eindelijk nog eens naar Vlaanderen komt, daar zijn de organisatoren van Houden Van Griffelrock behoorlijk blij mee. Alle info op www.houdenvangriffelrock.be

OCTAAF VEREN