2015-14_16_Absurdistan (Medium)Schoolgebrek

Met trots kondigen wij u aan dat in de stad aller sinjoren, met haar nijpend scholentekort, een nieuwe kleuterschool de deuren zal openen, in het district Hoboken. Alle kleuters van harte welkom in de Berberdoos! Hoezo, wij overdrijven?

De inval

Vorige zondag zagen wij de befaamde opper-Antwerpenaar BDW plots op het tv-scherm verschijnen, hardlopend, door het befaamde Glazen Straatje in Gent. Daar kunnen wij maar één conclusie uit trekken: steek de bazuinen, sla de trommels, de invasie is nakend. Maak u op voor B-Day!

In de lucht

Vorige zondag bleek een sfeer van rechtsigheid over vrijwel heel Vlaanderen te hangen. Hoe kan dat toch! Iets mis met de kerncentrale in Doel of zo? Ach nee, de linkerzijde was in het groot aan het paraderen in Brussel, vandaar.

Telefoongekte

Het nieuwste speeltje van onze supercalifragilistic correcte gelijkdenkers: “mystery calls”. Mensen over de telefoon bedriegen en daaruit dan maatschappelijke conclusies trekken en daar zelfs strafdenken uit puren. Volgens ons zijn dat meer “hysteria calls”…

Nationalisering

Vreemd dat iedereen – in Antwerpen – het altijd maar heeft over Berbers van hier en Berbers van daar. Wordt ons niet continu in het hoofd gepompt dat wij allen, ook zij, Belgen zijn? Maar dat is alleen als het goed uitkomt, lijkt het.

De hulpbrigadist

Als wij het allemaal goed hebben gevolgd, zijn de Houthis die in Jemen de staat stormenderhand overnemen, sjiitisch van overtuiging. Ondertussen zijn de soennieten uit de buurlanden bereid tot een open oorlog om de vermaledijde sjiieten in Jemen terug te dringen. Hebben wij hier niet een Hezbollahachtige strijder uit Libanon, die zo rap mogelijk de Houthis kan gaan helpen? Er circuleert van die man zelfs een foto waarin hij krachtdadig met een wapen in de aanslag staat afgebeeld!

Voortvarende Vikings

In Zweden dachten ze wat overmoedig dat hun mensenrechtendenken ook voor Saudi-Arabië opging, en dat er met het regime daar vrolijk over vrouwenrechten kon worden gepraat. De diplomatieke en economische schade is ondertussen niet te overzien. Er is écht wel een reden waarom de Organisatie van Islamitische Landen een eigen mensenrechtendenken heeft, waarin de sharia een prominente rol speelt.

Uitvergroting

Hoe van niets iets wordt gemaakt? Door een kritische uitspraak over de Roma uit het blad van de Borgerhoutse N-VA op te blazen tot nationaal nieuws. Rel alom, nog maar eens. Maar geen treurnis: de broer van de buurman van de kuisvrouw van de N-VA laat ons weten dat de slotvergadering van het volgende N-VA-congres in de Roma zal plaatsvinden.

Ervaringsdeskundige

De Libanese herrieschopper die destijds onder valse voorwendsels het belze koninkrijk kon binnenglippen, zag zijn kans weer schoon om te stoken. Hij blies verzamelen op de Grote Markt en kon enkele honderden linkse naïevelingen op de been brengen. Wij zeggen slechts één ding: Resist! Men informere zich bij de PVDA, die hieromtrent opvallend koest blijft.

“Rifraf”

Aan het Anderlechtse atheneum werd door Joëlle Milquet de islamleraar geschorst, die een betwistbare rol zou gespeeld hebben in een schoolincident rond de aanslag op Charlie Hebdo. Nu maar hopen dat die mens geen Berber is, of we zitten met een complot!

Taalzuivering

Ter attentie van onze lezers in Gent: neem uw woordenboek, ga op zoek naar het woord “Berber” en knip het uit. Wij twijfelen er geen seconde aan dat men in Gent, zo nodig, ook dit woord tot quasi misdadig zal verklaren.

Voorspraak

Dan waren er nog die briefjes van tal van politici aan de Dienst Vreemdelingenzaken om sommige vreemdelingen, blijkbaar wat gelijker dan andere vreemdelingen, te bevoordelen. Waarschijnlijk was dat allemaal alleen maar bedoeld om nog wat sukkelaars van Berbers het land binnen te krijgen.

Appels en peren

De linkerzijde is, we weten dat, niet altijd heel snugger. Dat blijkt nog maar eens uit hun vergelijking tussen de “arrestaties” bij de Jahjah-manifestatie en bij Pegida. Waarbij ze de twaalf gerechtelijke aanhoudingen bij Pegida gelijkstellen aan de massale bestuurlijke aanhoudingen op de Grote Markt. Slachtofferdenken, het ligt hun wel.

‘t Is gemakkelijk

Neem dat de dubbele nationaliteit zou worden afgeschaft en iedereen moet kiezen welke hij behoudt. Zou het moeilijk kiezen zijn tussen de belze – lezer, wij kunnen aan deze te lang voorlopige toestand niets veranderen – en, pakweg, de Libanese?