Iedereen racist?

Beste Gentenaar, het is nu wetenschappelijk bewezen: u woont in een stad waar racisme en discriminatie achter elke hoek loeren. Dat kunnen socialisten natuurlijk niet tolereren. Tapmaz, onze Turkse schepen van Welzijn, is duidelijk: de jacht op al wie discrimineert, is open.

Twee linkse universitairen die praktijktests op de huurmarkt opzetten in opdracht van het stadsbestuur, kwamen deze week met voorlopige resultaten. Zij zochten en zij vonden discriminatie, nog ver boven hun verwachtingen. Gent loopt vol criminelen, zoveel is duidelijk. Drie op de vier verhuurders verhuurt hun woning liever aan Jan met een goed loon dan aan Mohammed die leeft van een uitkering. Wat een schande! “Dat dit in een progressief bolwerk als Gent zulke vormen aanneemt!”, jammerde de schepen, en de media jammerden mee: “onthutsend”, “ontluisterend”…

Een hele schare partijgenoten sprong mee op de kar. In koor schruwelden ze hun afschuw uit. Let wel, allemaal op basis van een studie die nog niemand gezien heeft. Het rode koor wees met een beschuldigende vinger recht naar de Vlaamse regering, niet naar het stadsbestuur. “Onaanvaardbare discriminatie op woonmarkt in Gent. Tijd voor actie! Liesbet Homans”, twitterde Tapmaz. Daarmee laat die kerel in zijn kaarten kijken. Dit verhaal gaat niet om de zorg voor mensen die moeilijk een woning vinden, het is gewoon een potje georkestreerde politieke oppositie van sp.a tegen de Vlaamse regering. Zij willen dat praktijktests wettelijk mogelijk worden gemaakt, en tot nu toe wijst N-VA dat af. Voormalig minister van Wonen Freya, deed haar duit in het zakje. Praktijktests vergelijken met een heksenjacht is absurd, meent zij, want “Hekserij bestaat niet, discriminatie wel.” Tja, wil iemand onze voormalige schepen van Onderwijs eens een woordenboek geven?

De ijver van het stadsbestuur stopt niet bij een zoektocht naar stoute verhuurders. De stad heeft een actieplan klaar. Zij eisen een wetswijziging, zodat de stad bevoegd wordt om alle racisme te controleren, de daders op te sporen en ze te bestraffen. De stad wil zelf nepklanten en nepsollicitanten op pad sturen, naar de horeca, de werkgevers, interimkantoren, dienstenchequebedrijven (en hun klanten)… Jan (Mohammed) en alleman (vrouw) zal worden aangespoord om discriminatie te melden. Maakt uw baas een racistische opmerking? Laat het ons weten! Dat ze daarmee een groot deel van hun eigen burgers als verdachten behandelen, lijken ze niet te beseffen. Wij zouden niet de kost willen geven aan de kiezers van roodgroen die mee in het beklaagdenbankje dreigen gezet te worden. In Gent worden ze stilaan gek, de rode kameraden.

Mathildis