2015-13_13_Reynders is een vuile racist (Medium)Reynders is een vuile racist

De cavalerie van de antiracisten rijdt door Vlaanderen. Minister Didier Reynders trok rond als een “noiraud”, Zwart Jantje, bedelend samen met wat chique Brusselaars voor een goed doel. Een oude traditie. De antiracisten kregen per kerende een Vrije Tribune in De Standaard waarin zij het ontslag eisen van Reynders.

Mist Bart straks zelf de trein?

Bart de Wever verkoopt zelden onzin. Over migratie is hij doorgaans voorzichtig. Zijn uitspraken van vorige zaterdag bij de voorstelling van een boek van Bilal Benyaich waren slordig, want in zijn uithaal naar het vroegere Vlaamse migratiebeleid koppelde hij extremisme aan migratiebeleid. Alleen al het feit dat extremisten en terroristen zowat overal ter wereld toeslaan, volstaat om dat statement redelijke nonsens te vinden.

In de arena van justitie zal Geens al zijn verstand nodig hebben

Komt er een grote verandering voor het strafbeleid? Dat is toch wat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil. Ons Strafwetboek dateert immers uit de negentiende eeuw. We proberen de essentie van zijn justitieplan (Een efficiëntere justitie voor meer rechtvaardigheid, 125 bladzijden) samen te vatten.

Nog besparen in de sociale zekerheid? Het kan

Volgens CD&V-voorzitter Wouter Beke kan er tijdens de lopende begrotingscontrole niet meer in de sociale zekerheid gesnoeid worden. Hij wordt daarin gesteund door MR-voorzitter Olivier Chastel. Er is al genoeg bespaard, is te horen. De heren vergissen zich: in de sociale zekerheid is er wel degelijk nog vet op de soep.

Bij federale instellingen is 40 procent de helft

Dat had u van ons nog te goed… De Vlamingen krijgen minder jobs toebedeeld in de federale wetenschappelijke instellingen dan waar ze volgens hun bevolkingsaantal en de wet recht op hebben. Uit de recentste cijfers (tot 30 juni vorig jaar), die Barbara Pas (Vlaams Belang) kreeg van bevoegd staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA), blijkt dat dit vandaag nog zo is. En morgen?

Bewonderaars van de dictatuur: De Morgen en… Doorbraak (Jan Neckers)

Bien étonnés de se trouver ensemble. Bij De Morgen kan je je aan alles verwachten en dus ook aan een lofzang over een schurk als Bonaparte. Als een Vlaamsgezinde webstek als Doorbraak hetzelfde melodietje zingt, moet je eens diep zuchten.

Wat heeft Rudy de Leeuw met het Vlaams Belang?

Het lijkt te gek voor woorden: vakbondsman Rudy de Leeuw die bestuurder is bij Vlaams Belang. En toch is dit verhaal waar. Op dinsdag 2 februari 2004 komen vier mensen bijeen om een nieuwe vzw op te richten: Vlaams Belang. Die personen hebben niets te maken met de politieke partij met dezelfde naam.