Karel De Gucht vrijt met ABP

Karel de Gucht houdt van centen en van bazige vrouwen. Uit zeer goede Nederlandse bron vernam ‘t Pallieterke dat onze EU-commissaris op rust zeer dicht staat bij een zetel in het bestuur van het derde grootste pensioenfonds ter wereld, het Nederlandse ABP. Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds beheert 300 miljard euro en is de pensioenmatras van gans ambtelijk, onderwijs inbegrepen, Nederland. ABP heeft 2,8 miljoen aangeslotenen.

Wat de mensen die De Gucht in de raad van bestuur van ABP willen loodsen niet blijken te beseffen, is dat hij in 2008 voor de rechter stond in een zaak van voorkennis bij Fortis. Echtgenote De Gucht en haar broer verkochten – enkele uren voor de regering Fortis ontmantelde – aandelen van deze bank bij het Fortis-bankkantoor in Berlare. Na de bekendmaking van de ontmanteling van Fortis zakte de waarde van de aandelen van de bank door de vloer. De rechter oordeelde, na een aanslepende zaak, dat er geen voorkennis was. Het Belgisch gerecht is verpolitiekt.

De Gucht bij een farmaceutische bedrijf als bestuurder, tot daaraan toe. Bij één van de grote financiële wereldgroepen, met honderden miljarden euro in de beleggingspot, is dat kluchtig. Nederland, let op uw zaak!


Tags assigned to this article:
2015-14

Related Articles

Antwerpen – Istanboel: een andere kijk

De Antwerpse verbroedering met de havenstad en echte metropool Istanboel onder de noemer ‘Europalia Turkije’, vond zijn grootste weerklank in

Den Vaderlandt ghetrouwe (Nederland)

Het verschil “Wat een land!!!”, zuchtte Sonja Barend ooit, toen de Dutroux-misdaden bekend geraakten. Ik zou eerder zeggen – na

Vlaams Belang worstelt met eigen profiel

“Gastvrij, maar niet onnozel”, riep De Wever op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. In zowel de Vlaamse als Waalse pers