Karel De Gucht vrijt met ABP

Karel de Gucht houdt van centen en van bazige vrouwen. Uit zeer goede Nederlandse bron vernam ‘t Pallieterke dat onze EU-commissaris op rust zeer dicht staat bij een zetel in het bestuur van het derde grootste pensioenfonds ter wereld, het Nederlandse ABP. Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds beheert 300 miljard euro en is de pensioenmatras van gans ambtelijk, onderwijs inbegrepen, Nederland. ABP heeft 2,8 miljoen aangeslotenen.

Wat de mensen die De Gucht in de raad van bestuur van ABP willen loodsen niet blijken te beseffen, is dat hij in 2008 voor de rechter stond in een zaak van voorkennis bij Fortis. Echtgenote De Gucht en haar broer verkochten – enkele uren voor de regering Fortis ontmantelde – aandelen van deze bank bij het Fortis-bankkantoor in Berlare. Na de bekendmaking van de ontmanteling van Fortis zakte de waarde van de aandelen van de bank door de vloer. De rechter oordeelde, na een aanslepende zaak, dat er geen voorkennis was. Het Belgisch gerecht is verpolitiekt.

De Gucht bij een farmaceutische bedrijf als bestuurder, tot daaraan toe. Bij één van de grote financiële wereldgroepen, met honderden miljarden euro in de beleggingspot, is dat kluchtig. Nederland, let op uw zaak!


Tags assigned to this article:
2015-14

Related Articles

Medialand

Eric Zemmour: bombardeer Molenbeek! Eric Zemmour hoeven we onze lezers waarschijnlijk niet meer voor te stellen. De Franse essayist, journalist

Buitenlands spervuur

“Moslimdemocraten” Herinnert u zich hoe vergoelijkend en eufemistisch onze politici destijds over de verkiezingsoverwinning van de fundamentalisten in Turkije spraken?

Op het Noorderterras

Urban Trail  Antwerpen “Ben jij sportief, meneer?” Veel van mijn gesprekken op het Noorderterras beginnen met een vraag door iemand.