2015-10_02_Nieuwsfeit van de week (Medium)Scheurtjes

Er komt maar geen einde aan de soap rond de scheurtjes van de reactorvaten in Doel 3 en Tihange 2. Eerst waren het maar kleine scheurtjes, tot maximaal twee centimeter groot. Toen waren ze plots tot negen centimeter groot, en volgens het laatste rapport zelfs achttien. Wat moet een mens daar nu van denken? Misschien zijn het wel de onderzoeken naar de scheurtjes die ze groter doen worden? Als het zo voortgaat, zijn ze straks groter dan het hele kerncentralepark van Doel en Tihange samen!

Groene jongen Kristof Calvo was er uiteraard als de kippen bij om commentaar te leveren op de nieuwe resultaten. «Bij elk minimaal veiligheidsrisico moeten de centrales definitief dicht», aldus de tafelspringer uit Mechelen. Daarmee toonde hij nog maar eens aan dat hij zelfs nog geen schilfertje kaas gegeten heeft van kernenergie. Nulrisico bestaat nu eenmaal niet in de ingenieurswetenschappen. Windmolens kunnen ook omwaaien, en zonnepanelen kunnen van het dak vliegen. Maar daar heeft dogmaticus Kristof Calvo natuurlijk geen oren naar.