2015-13_03_Nieuwsfeit van de week (Medium)K3 zoekt vervangsters

De meisjesgroep K3 houdt er in haar huidige vorm mee op, en dat zullen we geweten hebben. Studio 100 gaat op zoek naar drie nieuwe meisjes en daarover moest zelfs de meerwaardekijker op Canvas worden ingelicht. In Terzake zette Lieven Verstraete, op zijn bekende lijzige manier, de aanval in op K3 als ‘blanke meidengroep’. De ondertoon was duidelijk: in deze tijd kan dat toch echt niet meer! Wij zouden niet weten waarom niet, maar Hans Bourlon deed zijn uiterste best om de valkuilen van Verstraete te ontwijken, wat wellicht heel verstandig was. Verstraete dreef het zelfs zover te vragen of ‘een moslimmeisje met een hoofddoek ook een K3’tje kon worden’. Wat een belachelijke zever. Alsof islamitische meisjes in het openbaar, laat staan op televisie, mogen zingen en dansen van hun vaders en broers. Of zich verkleden als de Drie Biggetjes… Trouwens, wie moet er dan onder een doekje, de blonde, de rosse of de zwarte? Moslima’s met hoofddoek zijn helemaal niet bestemd om ‘een K3’tje’ te worden, maar om zo snel mogelijk te worden uitgehuwelijkt aan een neef uit de Atlas of Anatolië. Dat weet Verstraete ook, maar hij kon de kans om de CEO van Studio 100 het politiek-correcte vuur aan de schenen te leggen natuurlijk niet laten liggen. Dat zijn de regels van het rode huis.