2015-10_12 - We zingen Vlaanderen vrijNu zondag, naar jaarlijkse traditie en al voor de 78ste keer: het Vlaams Nationaal Zangfeest. In tegenstelling tot wat VRT en VTM ons willen doen geloven, bestaat het Zangfeest uit méér dan saaie toespraken en optredens van muziekkapellen. Neen, het Zangfeest is meer dan dat. Samenzang, solisten, koren, dans en nog veel meer. En ja, ook dit jaar zal voorzitter Erik Stoffelen kort maar krachtig spreken. (Dat heeft hij ons toch beloofd.)

Het motto kan niet duidelijker zijn: “Zing Vlaanderen vrij!” Met onze liederen vragen wij dringend aan politici, academici, ondernemers, kunstenaars, maar ook aan de gewone Vlaming, zoals u en ik, om eindelijk het lef te hebben ons lot in eigen handen te nemen. Aldus Erik Stoffelen. Extra aandacht gaat naar twee dit jaar overleden figuren die veel voor het zangfeest betekend hebben: componist-dirigent Lode Dieltiens en zanger Gust Teugels.

Maar we gedenken dit jaar ook twee andere componist-dirigenten die mee aan de weg van het zangfeest timmerden. 50 jaar geleden overleed Emiel Hullebroeck en 130 jaar geleden werd Jef Tinel geboren.
Hun liederen worden breed in de kijker gesteld.

Mocht u nog geen kaarten hebben, dan wordt het hoog tijd: bellen kan naar 03.237.93.92. Op het ANZ-secretariaat kunnen ze u alles vertellen over tarieven en mogelijke kortingen. Vanuit de vier windstreken worden bussen ingelegd.

Na het Zangfeest bent u ongetwijfeld hees en dorstig. Dan kunt u terecht aan de promowagen van ’t Pallieterke, waar flessen heerlijke cava op nieuwe eigenaars liggen te wachten. Steun ons door ook een flesje te kopen.