2015-23_16_Absurdistan (Medium)Halve Maneblussers

Of de Mechelse moslims weten waar ze aan beginnen met hun islamschool, we vragen het ons af. Wat we ons nog meer afvragen, is hoe het nu verder moet met de befaamde integratie. Misschien kan de linkerzijde daar eens een antwoord op geven, voor de verandering?

Moderniteit

Marokko, is dat geen land waarmee wij bevoorrechte banden hebben? Nee, dat kan bijna niet. Een land dat een Frans-Marokkaanse kritische film verbiedt, omdat die het thema van prostitutietoerisme naar Marokko behandelt? Onmogelijk. Dat moet een roddel zijn, onvermijdelijk.

Waaraan en waaraf

Open VLD of waarom seks vanaf 14 jaar moet kunnen. Een mens moet zijn prioriteiten weten te stellen.

Fundamenteel

Nog zoiets. Een secretaris-generaal van de VN die Tomorrowland ophemelt omdat het dezelfde waarden zou delen als de VN. Amusement, dus. Onnadenkend vertier om het plezier. Een tikje leeghoofdigheid misschien. Goed om te weten.

Narcissus

In de Kamer heeft een aantal volksvertegenwoordigers wat onderscheidingen en eretitels gekregen, omwille van  hun staat van dienst. Misschien niet onterecht: houd het in dat ongezellige oord maar eens lang vol. In ieder geval, zelfbewieroking behoort er duidelijk tot de geplogenheden.

Zonder omzien

Een pijnlijk moment voor de meerderheid in Beveren, toen de groenrode oppositiepartij haar het eigen bestuursakkoord onder de neus schoof. De Beverse N-VA wringt zich daarbij in duizend bochten om te verklaren waarom ze Doel plots van de kaart willen. Met een compleet aan het Antwerps havenbestuur ontleende argumentatie.

Correctheidsgekte

De geschiedenis proberen uit te wissen: niet enkel de fanaten van IS bezondigen zich daaraan, maar ook de politiek correcten, of je ze nu links noemt, dan wel liberals zoals in de Verenigde Staten. Waar een stelletje grapjassen een standbeeld van de Grote Zwartrok, pater Pieter-Jan De Smet, uit het zicht heeft laten halen aan een plaatselijke universiteit. Omwille van “culturele gevoeligheden”.

Wij ook

Wij delen u graag mee dat wij eerstdaags een equivalent van de heksenverbrandingen zullen organiseren. Al die schilderijen van Rubens met zijn verheerlijking van obese vrouwen zullen er aan moeten geloven. Culturele gevoeligheden, weet u wel.

Ottomanie

Ook plezant: de AKP, de partij van de grote Turkse despoot Erdogan, moeit zich eventjes met een partij van onze zuiderburen die een lid/volksvertegenwoordiger aan de deur zet omdat die de partijlijn inzake het uitroeien van Armeniërs en Arameeërs door de Turken destijds niet volgt. Stel u voor dat een Europees land dat zou doen bij een hele resem achterlijke landen, het kot zou nogal te klein zijn!

Tip

Wij vernemen dat Vitalski, de eertijdse nachtburgemeester van Antwerpen, vorige zondag een levendemannententoonstelling organiseerde. We zijn dus niet gaan kijken, maar hier een gratis tip voor de “kunstenaar”: organiseer eens een lelijkeventententoonstelling. Genoeg materiaal te vinden in onze parlementen.

Vleugels

Dan was er nog het uitvallen van de luchtverkeersleiding in dit land, waarbij de oppositie garen probeerde te spinnen door te doen alsof dit alles met bezuinigingen te maken had. Helaas, het blijkt om een jaren onontdekt probleem te gaan. Uit de tijd toen anderen hun vriendjes grondig bevoordeelden met postjes.

Nog maar eens

De dappere Doelstrijders krijgen binnenkort weer een nieuwe grap op hun bord: een nooddecreet, om het Antwerpse havenbestuur toe te laten het Waasland toch nog verder te koloniseren. Tenminste, als Antwerpenaar Marc Van Peel zijn zijn krijgt. En eer vergeet men gemakshalve dat het actiecomité Doel2020 al jaar en dag zich met succes verzet tegen al die trucjes en kunstgrepen. Zo stilaan zou het verstand toch wel mogen terugkeren?