2015-26_16_Absurdistan (Medium)Noppes

De 7 miljard euro steun die u en ik via de belgische staat aan Griekenland mochten lenen, zien we nooit meer terug. Maar als aandeelhouders van de vmv (vereniging met verliesoogmerk) belgië beschikken we over het eeuwigdurend privilege de bestuurders niet echt op het matje te kunnen roepen.

Op straat

In Antwerpen liepen vorige week twee reuzen door de straten. Deze week is alles weer gewoon: alom zien we nu weer dwergen rondlopen.

Logica

Hart tegen hard: de overheidssubsidies voor een nieuw te bouwen nationaal voetbalstadion zijn een feit. Er is een alternatief, nl. de renovatie van het Koning Boudewijnstadion. Waardoor de stadionsubsidies niet nodig zijn en naar de door u geliefde sector kunnen gaan. Waar blijft uw fel protest?

Huh?

Toen zagen wij op tv plots de voorzitter van de raad van bestuur van Proximus. Wij hebben onmiddellijk gewezen minister Stefaan de Clerck gebeld om mee te delen dat zijn dubbelganger op tv was. Bleek het toch wel dezelfde te zijn, zeker!

Zucht

Jeugdschrijfster Kolet Janssen stelt in een opiniestuk ter gelegenheid van de ramadan dat “wij”, en dat zijn dan de autochtonen, beter zouden dimmen met onze lunch. Zijn wij de enigen die bij dat dimmen aan dhimmi dachten?

Selectieve wensen

Een beetje tot onze verbazing zien wij her en der Vlamingen met een etnisch Vlaamse achtergrond onze andersgelovige staatsgenoten een fijne ramadan toewensen. Raar, want adventswensen of (christelijke) vastenwensen hebben wij hen nooit weten uiten.

Stokslagwensen?

Vorige week keurde de Kamer een resolutie goed over de tot 1.000 zweepslagen veroordeelde blogger Raif Badawi. Wij nemen aan dat alle ramadanwensers hun goede wensen ook voor Badawi bedoeld hebben…

Het verschil

Herinnert u zich nog de tijd toen het Vlaams Belang een kliklijn wenste te installeren? Moord en brand werd er geroepen. Diezelfde roepers staan nu het hardst te springen voor “praktijktesten”. Of de georganiseerde verklikking als middel voor politiek.

Doordenker

Bij het tijdschrift voor mensen die denken, lazen wij dat de rechtse Deense Volkspartij, winnaar van de verkiezingen daar, gelooft in assimilatie, niet in multiculturalisme. Assimilatie, is dat niet de meest verregaande vorm van… inclusie?

Boerkaverbod

Na een aanslag heeft de president van Tsjaad de boerka verboden. Een vuige islamofoob? Welnee, hij is zelf een moslim. Antwerps burgervader De Wever moet de emanciperende moslims van VOEM, die hem uitnodigden voor een ramadaneetfestijn na zonsondergang, dringend vertellen dat ze Tsjaad moeten gaan emanciperen!

Snappie?

De tot de islam bekeerde autochtone imam Van Ael snapt niet dat (andere) autochtonen niet inzien wat voor een intellectuele en ondernemende man Mohammed was. Misschien moet de heer Van Ael de levensverhalen van Christus en Mohammed eens naast elkaar leggen, er is een “klein” verschil.

Ai, ai

Ten kantore ‘t Pallieterke werd een nieuwe maatregel ingevoerd: de P-score zal worden opgemaakt voor iedereen die contact opneemt met de redactie. U bent gewaarschuwd!

Linkselarij

Onze vrienden van de PVDA zijn nog altijd niet te beroerd om de boel te belazeren. Ze verspreiden nu een filmpje waarin volksvertegenwoordiger Hedebouw het woord wordt ontnomen in de Kamer, zogezegd omdat hij het opneemt voor het Griekse volk. In realiteit is dat omdat de man zijn reglementair toegemeten spreektijd ruim overschreed. Een kniesoor die daarop let!

De droom van zotte Rik

Volgens de rector van KU Leuven, Rik Torfs, kan het beroep van leerkracht worden opgewaardeerd door kleuterleid(st)ers en juffen en meesters toe te vertrouwen aan masters. Dat is, inderdaad, een geweldige garantie voor waardering en kwaliteit. Men denke maar aan de banken waar het vol masters zat en zit. Oeps.

Probleem

Zoals geweten is het woord “neger” tegenwoordig pejoratief beladen. Niet meer gebruiken, dus. Maar wat doen we dan met de befaamde “negritude”?