2015-23_15_Sport (Medium)Droom tussen Wetstraat en Boom

Familiedagen van politieke partijen hebben zelden een politieke betekenis. Veel meer dan even herhalen wat hij al zo vaak heeft gezegd, zat er voor De Wever voorbije zaterdag in Boom dan ook niet in. “Hebben we al onze doelen bereikt? Nee, maar de motor slaat terug aan en de auto is vertrokken.”

De terugkeer naar vroeger (Mark Grammens)

Verkiezing na verkiezing verliest Europa aan eenheid. Allerhande protestpartijen wringen zich, vaak uit het niets, naar voren en tasten steeds meer de geloofwaardigheid aan van de “gevestigde partijen”. In bijna elk land van de Europese Unie ontstaan of floreren partijen die “tegen” zijn: tegen de elite die het bestuur monopoliseert, tegen de immigratie (en de onmacht van de elite om er een antwoord op te vinden), tegen Europa, althans in zijn huidige gedaante en met zijn huidige manier van werken. Al die partijen en bewegingen die “nieuw” zijn, of “anders” krijgen in sneltreinvaart vaste voet aan de grond overal in Europa. Omdat steeds meer kiezers vinden dat de gevestigde partijen hun taal niet meer spreken

Praten met Tom Van Grieken: “Vlaanderen is mijn politieke lief”

Tom van Grieken is de jongste partijleider ooit in Vlaanderen. De nieuwe voorzitter van VB erfde na het debacle van de verkiezingen van 25 mei 2014 een aangeschoten partij. U ziet hem zelden in de officiële media. Het cordon médiatique van de Vlaamse venten en vrouwen van de vrije meningsuiting blijft VB-dicht.

Europese subsidies blijven vetpotten

Een aanzienlijk deel van de uitgaven van de Europese Unie is bestemd voor subsidieregelingen, fondsen en andere financieringsmogelijkheden voor onder meer bedrijven, overheden, stichtingen, politieke partijen en onderzoekers. Deze zijn bedoeld om de doelstellingen te realiseren die zijn vastgesteld voor de verschillende beleidsterreinen van de EU.

Blatter, kan het nog platter?

Onbegrijpelijk wat ze de onkreukbare voorzitter van de Wereldvoetbalbond heden ten dage allemaal in zijn vierenveertigers durven schuiven. Kan Sepp Blatter het verhelpen dat negen van zijn topmedewerkers in Zwitserland van hun bed werden gelicht omdat ze het verschil tussen mijn en dijn niet kennen? Ga maar eens vragen van Tahiti over Sri Lanka tot in Nigeria – om het bij die landen te houden – of ze ooit een betere FIFA-voorzitter hebben meegemaakt. Ge zult nogal een draad gaan als ge daar een verkeerd woord over onze Sepp durft zeggen. Vergeleken met de grote baas van de FIFA is Sinterklaas maar een krenterig baasje.