2015-25_11_Overheid steunt linkse culturele instellingen (Medium)Sp.a-taboes blijven overeind

John Crombez is verkozen tot nieuwe voorzitter van de sp.a. Hij haalde het van huidig voorzitter Bruno Tobback. Een aimabele Crombez behaalde 77,56 procent van de stemmen. De verlammende voorzitterscampagne sleepte een jaar aan, dertig debatten inbegrepen. Zelfs de uitslag lekte voortijdig uit. Is die duidelijke keuze meteen de beste keuze?

Eurorechtse fractie is rond

Tenzij er alsnog onverwachts een kink in de kabel komt, is het deze week eindelijk zover: de lang verwachte volwaardige Europese fractie rond het Front national van Marine le Pen is een feit. De vorming ervan zal voor een zucht van opluchting zorgen bij de enen, voor geween en tandengeknars bij de anderen: de gevolgen voor de politiek in het Europees Parlement zouden wel eens vérstrekkend kunnen zijn.

Vermogensbelasting is communautaire bom

In de Vlaamse Beweging is vaak te horen dat de N-VA haar sociaal gelaat moet laten zien door een vermogensbelasting of vermogenswinstbelasting in te voeren. Dat zou een communautaire bom zijn, want driekwart van de meest vermogende Belgen woont in Vlaanderen.

Vlaams Belang, partij met een verleden (Mark Grammens)

Nu het Vlaams Belang in de touwen ligt, en – niet toevallig – de N-VA zichzelf heeft uitgeschakeld als Vlaams-nationalistisch verzamelpunt (door vrijwillig af te zien van elke Vlaamse agitatie, – een capitulatie zonder voorgaande), mag de pers het cordon sanitaire dat de media hadden uitgevaardigd tegen de voorstanders van een Vlaamse onafhankelijkheid, beschouwen als achterhaald. Dat moeten Walter Pauli en anderen bij Knack ook gedacht hebben. Dus brachten zij vorige week (10 juni) een ‘cover’verhaal, bestaande uit een dubbelinterview met Gerolf Annemans en Filip Dewinter van het Vlaams Belang.

Buitenlandse handel: juiste visie, foute tactiek?

Dit kibbelland bekvecht over alles. Ook over dingen waar de doorsnee Vlaming niet eens kan volgen. Waarom moet Liesbeth Homans premier Charles Michel en vice-premier Kris Peeters in het vizier nemen? Waarom moet Bart De Wever vanuit New York zijn “vriend” Pieter De Crem een beenveeg geven? In dit surrealistische land gebeuren rare dingen.

Overheid steunt linkse ‘culturele’ instellingen

Op 25 maart 2015 verschijnt in het Belgisch Staatsblad een Koninklijk Besluit (KB) ‘tot erkenning van culturele instellingen voor de toepassing van artikel 14533 van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992’. Verantwoordelijk minister is Johan van Overtveldt. De lijst bevat op zijn minst enkele verrassende namen.