2015-27_05_Nys en Brasser (Medium)Jef Nys was de tweede cartoonist die voor ’t Pallieterke tekende. Zijn vriend en collega Willy Mertens, alias Sinjoorke, was de eerste cartoonist. Van Jef Nys hebben we een tentoonstelling met een 200-tal cartoons samengesteld. Deze tentoonstelling is elke zondag te bezichtigen in het Europees Cartoon Centrum in Kruishoutem, van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur (tot en met 13 september). De toegang is gratis.

Het boek ‘Jef Nys, de beginjaren als cartoonist” is vanaf deze week te koop in de boekhandel. De Standaard Boekhandel heeft het boek op voorraad. Ook verkrijgbaar bij enkele stripwinkels en onafhankelijke boekhandels.

Maar we vergeten onze vriend Brasser niet. Hij tekende 40 jaar lang voor ’t Pallieterke tot hij in 2001 overleed. De reizende tentoonstelling “Brasser: tijdloze humor” staat vanaf aanstaande vrijdag opgesteld in Koksijde. U kunt terecht in de Keunekapel, H. Christiaenslaan 40, Sint-Idesbald. De tentoonstelling loopt van vrijdag 3 juli tot en met woensdag 15 juli en is vrij toegankelijk van 14 tot 18 uur. De officiële opening vindt plaats op donderdag 2 juli, met inleiding door onze hoofdredacteur en verwelkoming door Jan Loones, schepen van Cultuur. Enkel na inschrijving.