2015-31_16_Absurdistan (Medium)Stommiteit
Ook gelezen van die twee gewezen gevangenen uit Guantanamo, lieve landgenoten van ons, die door onze politiediensten zijn opgepakt omdat ze het nodige kwaad in de zin hadden? En wij maar van die lieverdjes weer binnenhalen in dit land. Preventie, dat bestaat blijkbaar niet meer.

Recht van spreken
Mag je nog wel iets kritisch zeggen over de islam? Het heeft er soms echt niet de schijn van. Gelukkig zijn er nog mensen die het hoofd koel houden en daar niet aan toegeven. Ene Salman Rushdie bijvoorbeeld. Een beetje moeilijk om die mens te stigmatiseren als islamofoob.

Dilemma
Het is natuurlijk heel plezant dat onze regering een financieel trucje zal uithalen om ervoor te zorgen dat gepensioneerden niet in een hogere belastingschaal belanden. Alleen… zal de regering dat dan voor iedereen doen die minder overhoudt door over het randje van een belastingschaal te tuimelen? Of geldt hier geen gelijkheid dan?

Probleem
Een permanente fiscale regularisatie brengt misschien een serieuze stuiver op voor de staatskas, maar als je dat principe aanvaardt, kan je dan tegen een vermogenswinstbelasting blijven?

Gestolen?
Inbrekers ten huize Gwendolyn Rutten. Nu maar hopen dat ze niet op de loop zijn met de blauwe succesrecepten om de volgende verkiezingen te winnen.

Cruciaal
Op de Gentse Feesten in Termontgrad verzamelde de politie maar liefst 65 sleutelbossen. Wij kunnen nog niet zeggen of aan één daarvan de sleutel hing om de sp.a weer op te krikken.

Toekomst
Muziekfestival Tomorrowland is weer achter de rug. Afgesloten enkele dagen nadat de federale Kamer met wetten inzake de belastingverschuiving – tax shift heet dat tegenwoordig – ervoor zorgde dat haar tomorrowland een aanvang nam.

Idylle
Het was redelijk aandoenlijk, hoe vorige week de sp.a Groen zat op te vrijen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Sparyza is echt een natte droom van fractieleidster Karin Temmerman.

Gevonden!
De Gentse Feesten lokten 1,4 miljoen bezoekers. Tomorrowland was vergeven van het volk. Werchter onlangs ook zoiets. Tip voor de minister van Financiën: een feestbelasting!

Bootje varen
De Russische zeemacht zal een pak actiever worden dan voorheen, mogelijk zelfs uitgebreid, omdat ze zich stoort aan recentelijke NAVO-objectieven. Onwillekeurig denken wij aan pantserkruiser Poetinkin.

Slinks
Is onze Turkse boezemvriend, vestzakdictator Erdogan, nu echt van goede wil om het islamitische geboefte van Daesh aan te pakken? Of is de man bijzonder geslepen en dienen de luchtaanvallen op Daesh alleen maar als rookgordijn om de Koerden een halt toe te roepen? Niets is ooit wat het lijkt.