2015-30_10_Brief van Flupke (Medium)Onze Lorre

Pallieterke,

Hoera, het vaderland is weer gered. Tenminste, onze Lorre is voor een tijdje gered. Hij zal zijne poef overal kunnen betalen.

Wat is er dan zo drastisch gebeurd dat mijn broer nier meer op droog zaad zit? Wel, hij had een akkoordje gesloten met Moammar Mohammed al-Qadhafi van Libië, in de wandelgangen ook wel kolonel Kadhafi genoemd, om in de woestijn een paar boompjes te gaan planten om alzo een groene gordel rond enkele steden aan te leggen.

Maar waar hij niet aan gedacht had, was om enkele emmertjes water mee te nemen, want in de woestijn regent het nooit.

Onze Lorre wist ook niet dat de Libiërs veel geslepener zijn dan hij. Hij had gezegd dat hij de eerste werkmannen uit zijn eigen zak zou betalen, kwestie van een beetje beweging in de zaak te krijgen. Dat is dus allemaal slecht afgelopen, en nu wordt die organisatie van daarginder veroordeeld om een schadevergoeding van maar eventjes 38 miljoen euro te betalen aan mijn broer, of aan zijn firmaatje GSDT, een vzw (vereniging zonder WINSToogmerken).

Hoe ze dat gaan doen, weet ik niet. Ik denk dat elke illegaal die van ginder komt een geldbeugel zal meebrengen met een bepaalde som in, die ze dan in Tervuren ten huize Lorre moeten gaan afgeven. We zullen wel zien hoe het afloopt. Ik hou jullie op de hoogte.

Enfin, de royale groeten uit La(e)ken van uw koning, Hare Majesteit de koningin, de kroonprinses en de ganse sibbe.

Flupke van België