2015-31_14_Lezersbrieven (Medium)Nederlands

Pallieterke,

De VRT interviewde tijdens de landbouwbeurs in Libramont federaal minister van Landbouw Willy Borsus. Met mijn slecht karakter viel het mij op dat het interview volledig in het Frans werd afgenomen. Met datzelfde slecht karakter is het me al vaker opgevallen dat MR-excellenties uit de federale regering de Vlamingen niet in het Nederlands te woord staan! Sterker, Vlaamse journalisten doen dikwijls niet eens meer de moeite zelf Nederlands te spreken tegen federale ministers! In december 2011 diende N-VA nochtans een terecht wetsvoorstel in om federale ministers verplicht tweetalig te maken. Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat ook dit voorstel in het vriesvak terechtgekomen is?

KM – Neeroeteren


Waals/Vlaams taboe

Pallieterke,

Ik vrees dat onze Walloniëkenner uitsluitend Waalse experts heeft geraadpleegd. Hij schrijft: “Enkele dagen later (in 1940) werden nog een aantal Waalse (sic) gemeenten bij Duitsland gevoegd.” In werkelijkheid gaat het hier om oeroude neder-Dietse (Zuid-Limburgse) en Platt-deutsche gemeenten. Allen hebben zij een Nederlandse naam die veel ouder is dan de hedendaagse Waalse/Franse: Hendrik-Kapelle (dat is NIET de, locatie waar vandaag de Amerikaanse begraafplaats “Henri- Chapelle” is gelegen), Homburg (dat is de gemeente waar vandaag WEL de Amerikaanse begraafplaats is gelegen), Sippenaken, Welkenraat en Bleiberg (“Plombières”). Een tiental jaren geleden zat ik in de VIP-zone van de begraafplaats “Henri-Chapelle”, waar ik elk jaar wordt uitgenodigd. Achter mij zat een nogal luidsprekend koppel, kennelijk streekautochtonen (Homburg). Ik keerde mij om en zei in het hedendaagse midden-Limburgse dialect, dat ik elk woord kon verstaan en verstond van wat zij zeiden, maar dat ik hun streektaal nog nooit had gehoord. De dame en de heer waren aangenaam verrast en bleken authentieke Homburgers te zijn. Desgevraagd bleek het dialect in kwestie (Bleiberg, Homburg) “Francique” te heten. Diezelfde dag, middelerwijl thuisgekomen, deed ik wat navorsing. Het “Francique” van Homburg zou wel eens best kunnen zijn wat er vandaag nog overblijft van de moedertaal van de Merovingen en de Karolingen, het Salisch-Frankisch. Dit werd ondertussen door ontelbare DNA-onderzoeken, o.a. van de KUL, voldoende bevestigd. Bijna vijftienhonderd jaar na de verovering van Frankrijk, het Rijk der Franken, laten Francofonen hun kinderen nog altijd graag zingen, “Nos ancêtres les Gaulois”. Toch is het roemrijke substantief “Frankrijk” nog altijd niet vervangen door het meer Republikeinse “Gallië”.

Guv – Oostende


BoenkeBoenke

Pallieterke,

Tomorrowland, zondag 23.45 uur, de radio nog altijd iets luider om gedreun uit Boom te overtreffen. Dierf het gras niet afrijden want het is zondag en dan mag je geen lawaai maken.

K. Verbruggen – Hove


Gendergekte op Ketnet

Pallieterke,

Tien jaar nadat de feministische integristen in de VSA de transseksuelen voor hun kar spanden, heeft de ‘gekketransgenderziekte’ nu ook Vlaanderen in de greep gekregen. De heterofobe duiders van de VRT deden hun duit duchtig in het zakje, onder meer door voor Ketnet met ons belastinggeld de Australisch-Canadese tekenfilmserie ‘SheZom’ aan te kopen. Dit audiovisuele gedrocht werd geschreven door een voorvechter van de Amerikaanse ‘gay movement’ en gaat over een jongentje dat transseksueel wordt (jawel!) en als meisje speciale krachten ontwikkelt. Het gegeven is niet enkel puur plagiaat van andere series, het is bovenal schaamteloze propaganda voor de gendertheorie. Deze politieke doctrine stelt dat iedereen zijn of haar geslachtsidentiteit zelf bepaalt, m.a.w. zij poneert de maakbaarheid van de mens, een natte wensdroom van links. En aan die indoctrinatie verlenen de lieverdjes van de VRT met alle plezier hun medewerking: volgens deze linkse zeloten kunnen de Vlaamse ‘kids’ niet jong genoeg geconfronteerd worden met allerhande aberrante vormen van seksualiteit, overgoten met een vunzig homofiel en militant feministisch sausje. Zo wordt in de serie de uitroep ‘O mijn god!’ stelselmatig vervangen door het politiek correcte ‘O mijn godin!’, om maar te zeggen hoe ver de waanzin nu al op Reyers reikt. De teken van de Openbare Omroep hebben het recht niet onze kinderen met hun politieke en social(istisch)e visie te indoctrineren, en met hun seksuele frustraties en perverse fantasieën te belasten: hiervoor dient het zuurverdiende geld van de Vlaamse belastingplichtige niet. Welke politicus/ca/cum mest deze permissieve augiasstal eindelijk eens uit?

Jef Elbers – Heist-aan-Zee
Genomineerde prijs homofobie 1984


 

VVB-affiche

Pallieterke,

Ik ben nog steeds VVB-lid, al heb ik de laatste jaren een paar keren getwijfeld om mijn lidmaatschap te hernieuwen (o.a. in de periode toen Eric Defoort voorzitter was). Na de overstap van Jan Jambon en Peter De Roover naar de N-VA begon ik pas echt te twijfelen. Maar goed, het enthousiasme van Bart de Valck trok mij nog maar eens over de streep.

En lap. Ik heb nog maar net een aantal lovende woorden voor VVB-voorzitter Bart de Valck op mijn weblog geplaatst, krijg ik toch wel deze provocerende affiche door de neus geboord: twee migranten, één Vlaming en een leeuw met rode tong en klauwen… Niet te vatten! Bovendien hebben Peter de Roover en Geert Bourgeois de laatste weken zwaar op mijn Vlaams-nationaal hart getrapt door hun schaamteloze knieval voor de islam.

Helaas stel ik vast dat ’t Pallieterke de campagne van de VVB nog blijkt te steunen ook. Het zijn droeve tijden voor mensen met een slecht karakter en een goed hart. Het zal wel weer aan mij liggen zeker: een verzuurde xenofobe racist…

Olaf Evrard – Hansbeke


Limburg betaalt islamisering

Pallieterke,

Tijdens de Limburgse provincieraad van juni stond de subsidiëring van de geloofsgemeenschappen op de agenda. Toen ik er wees op rol van Saoedi Arabië als financier van moskeeën… was het oorverdovend stil. Ik duidde ook dat de erkenningen resulteerden in financiering van de ondergang van onze eigen cultuur. Een van de twee moslims in de raad trachtte mijn beweringen te weerleggen en eindigde met het gebruikelijke geschimp op mijn partij, het Vlaams Belang.

Het resultaat was het volgende: 603.260,12 euro werd toegekend aan drie geloofsgemeenschappen:

  • De Kathedrale kerkfabriek Hasselt krijgt 62.694,79 euro
  • De 5 Orthodoxe kerkfabrieken krijgen samen 67.549,95 euro
  • De 12 Islamitische moskeeën krijgen 473.015,38 euro of 78,41% van de totale “subsidie”.

Vier van de vijf partijen in de provincieraad keurden de uitgave toe van 473.015,38 euro voor de Islamitische moskeeën. Wij financieren dus via ons belastinggeld de Islamitische opgang. Natuurlijk, hierover niets van dit in de media…

Wim De Meester – Fractievoorzitter VB provincie


Leysen versus Van Rompuy

Pallieterke,

Op vrijdag 17 juli werd André Leysen (88) ten grave gedragen, met een uitvaart in de Antwerpse kathedraal. De man verdiende dit dubbel en dik, want hij was waarschijnlijk de meest bekende en succesrijkste Vlaamse ondernemer van het naoorlogse België. Toevallig werden op dezelfde dag door het Hof de nieuwe adeltitels uitgedeeld. Leysen heeft er nooit één gekregen, waarschijnlijk omdat hij als puber ooit bij de Hitlerjugend was (hij was in 1945 amper 17 jaar). Naar men zegt, zou die beslissing er gekomen zijn na het negatieve advies van een Waals minister…

Die minister heeft er geen graten in gezien om onze ‘natte dweil’, Herman van Rompuy, de titel van graaf toe te kennen. Het verschil tussen ondernemer Leysen en niet-ondernemer Van Rompuy kon niet groter zijn. Laatstgenoemde is de incarnatie van het gezegde: ‘Wie niets doet, maakt geen fouten. Wie geen fouten maakt, wordt bevorderd.’ Zonder zelfs maar één sollicitatie viel hij omhoog tot Belgische premier en daarna tot zogenaamde ‘president’ van Europa. Ik heb ergens gelezen dat Leysens zonen, die ook in de huidige top van de bedrijfswereld meedraaien en zeker niet van enig Vlaams-nationalisme verdacht kunnen worden, een koninklijke adeltitel niet zouden aanvaarden omdat vader hem niet gekregen heeft. Als André Leysen tijdens de oorlog wat ouder was geweest en – zoals de grootvader van onze Flup – eens op theevisite was geweest bij de Führer, had men misschien niet zo moeilijk gedaan.

In de marge van bovenstaande nog dit: op de begrafenis van André Leysen waren ook heel wat politici aanwezig, waaronder Kris Peeters, die in de televisiejournaals uitgebreid in beeld werd gebracht. Dezelfde Peeters die de opvolgers van Leysen, de huidige ondernemers, het leven zuur maakt…

Guido van Alphen – Kasterlee


Quicky en een moskee

Pallieterke,

Na de Attakwa-moskee in Kortrijk komt er een gebedshuis aan de Brugsesteenweg 65, te Kortrijk, in de gebouwen van Bio Planet. Eerst wordt de verkoop geregeld en nadien komt de uitleg. Merkwaardig voor een burgemeester van Open Vld, Vincent van Quickenborne, en een moskeebestuur dat een goede verstandhouding wenst met de buurt. Hoeveel het gebouw gekost heeft, willen de moslims niets kwijt, ook de verkoper Colruyt niet. Als er gevraagd wordt naar de financiering van de moskee, en of de fondsen mogelijks uit Saudi-Arabië komen, beweert men dat het van de eigen moslimgemeenschap komt en dat de vraag lasterlijk is. Altijd hetzelfde liedje. Bovendien zal de waarde van de woningen in de omgeving minstens 40 procent in waarde dalen. Dit komt neer op een totale inlevering van tientallen miljoenen euro voor de buurtbewoners. Natuurlijk zijn er ook die dit toejuichen. Op 17 juli om 10 uur op VRT2, gewestelijke omroep, in het nieuws: “Het gemeentebestuur van Kortrijk (sp.a, Open Vld en N-VA) heeft ter gelegenheid van het einde van ramadan de moslimgemeenschap gefeliciteerd met de nieuwe moskee.”

DMJ


BXL

Pallieterke,

Zoals jullie allicht weten, worden in de luchtvaart – sedert mensenheugenis – alle steden met een luchthaven gecodeerd met een drielettercode: Londen = LON, Parijs = PAR, Antwerpen = ANR en Brussel = BRU. Dat wordt toegepast voor alle vluchtreservaties van Ushuaia tot Vladivostok. Nu heeft een verlichte geest het in zijn of haar muffe kop gehaald in het embleem van Brussel de drielettercode BXL te gebruiken. BXL is echter de internationale code van Blue Lagoon Seaplane Base Airport, Nanuya Lailai Island, Fiji. En dat wordt toegepast van Timboektoe tot Anchorage. Je houdt in onze moderne tijd zulke miskleunen niet voor mogelijk!!! En de Brusselse belastingbetaler maar betalen voor zoiets stupide. De bedenker ervan zit nu te lachen op een strand in Fiji…

Jan de Veuster – Sint-Job-in-‘t-Goor


 

Afrikaanse muziek

Pallieterke,

Ik heb het verslag gelezen van KvdP over het ‘Eerste Suid-Afrikaanse Musiek Festival’ in Kortessem. Mooi verslag, waar ik me kan in vinden.

Het smaakt inderdaad naar meer.

Toch één bemerking wanneer KvdP schrijft over de ‘gemiste kans’ van de Vrienden van Zuid-Afrika en de Vlaams-Zuid-Afrikaanse Cultuurstichting.

Wat de Vrienden van Zuid-Afrika betreft:

  • Het was voorzien om met een infostand en ons boekenfonds aanwezig te zijn. Door omstandigheden hebben we dit moeten laten vallen.
  • Dit werd deels opgevangen door het verspreiden van 500 pamfletten en tijdschriften, SAAMTREK, van onze vereniging.
  • De stand van Rooi Bok Sokkies (organisatie) deelde ook onze pamfletten uit
  • Voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en lid van de RvB waren aanwezig van 11.00 u tot na het einde van de optredens. Vele contacten werden die namiddag gelegd.
  • Wij blijven goede contacten houden met de organisatoren. Zij zijn trouwens onze eregast op onze Vakantiewandeling en Braai in Doel op 1 augustus.

Willy De Meyer – Zomergem
Voorzitter VZA


Verwondering

Pallieterke,

Met mijn goed hart en vooral slecht karakter én trouwe abonnee van ‘t Pallieterke wil ik mijn verwondering en verbazing uitten op het artikel ‘Debat over Vlaams-nationale strategie komt op gang’ van 15 juli.

Vooral de laatste paragraaf vind ik als Vlaams Belang mandataris (gemeente- en provincieraadslid) nogal kort door de bocht gaan.  Dat de  N-VA een ongeziene spreidstand maakt zijn we ondertussen al gewoon (zie uitlatingen in zelfde artikel van Jan Jambon en ex-VVB voorzitter Peter De Roover).  Hun zwanenzang is ondertussen al ingezet en de duidelijkheid van hun signaal zal blijken in 2018/2019.   Ik behoor niet tot de ‘fundi’s’ van het Vlaams Belang maar ik heb wel een probleem met het ‘duidelijk signaal’ waar ‘t Pallieterke het over heeft in de laatste paragraaf van het bewuste artikel.  Partijen dienen zich te onderscheiden door standpunten.  Gelukkig blijft mijn partij kritisch want de ‘andere’ nationalistische partij heeft zich al lang gewenteld in het Belgicisme.

Stéphan Bourlau – Geraardsbergen


M/V

Pallieterke,

Niet op de VRT maar op de BBC, laatavondnieuws 22/07, een reportage met filmbeelden over Kobane toen dat nog bevrijd was door Daesh (IS). De jihadisten pakken een, als dusdanig herkende of verraadde, homo op en ondervragen hem vriendelijk over zijn contacten. Wanneer zij alle namen verkregen hebben, gaan ze over tot ‘de gerechtvaardigde straf van Allah’: ze nemen de homo naar een dakterras en gooien hem eraf. Als hij die val overleeft, wordt hij door de toeschouwers gestenigd. Om niet weer als racistische fascist versleten te worden, neem ik met respect voor andermans cultuur en eigenheid hier alleen nota van. Tja, homo’s worden opgehangen in Iran, onthoofd in Saudi-Arabië, enzovoort. Maar nooit hoor je daar iets over lesbiennes… Een doordenkertje!

F. Maeyens – Kalmthout