Nieuwsfeit van de week

2015-28_03_Nieuwsfeit van de week (Medium)België doet zijn plicht niet (meer)

Wij vragen ons af waarom de opdracht van de Belgische F-16’s tegen IS wordt stopgezet. Men kan niet in ernst beweren dat de oorlog tegen IS gewonnen is, noch dat onze steun niet meer nodig is. Wij vrezen dat de regering alleen oog had voor de financiële kosten van die operatie. Begrijpelijk, maar heel kortzichtig. Zonder de luchtsteun van de internationale coalitie zou IS nóg grotere stukken van Irak en Syrië veroverd hebben, nóg meer Koerden, christenen en jezidi’s hebben vermoord en nóg meer vrouwen en kinderen als seksslaven hebben verkocht. Natuurlijk was de bijdrage van de Belgische luchtmacht slechts beperkt. Maar vele kleintjes maken één groot. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Met een boutade zou men kunnen zeggen dat de inzet van de F-16’s het beste “deradikaliseringsprogramma” was dat we ooit hebben gehad. De F-16’s hebben meer moslims definitief “gederadikaliseerd” dan alle foldertjes, voorlichtingsprogramma’s, lespakketten en andere halfslachtige projecten samen.

Raad eens…

Na de moord op toeristen in Sousse heeft de Tunesische regering tachtig salafistische moskeeën gesloten. De Tunesiërs begrijpen tenminste waar de broedplaatsen van de terreur zijn. De Belgen doen alleen aan “Kurieren am Symptom”. Raad eens hoeveel moskeeën van salafisten of andere terroristische islamsektes bij ons in België al zijn opgedoekt?


Tags assigned to this article:
2015-28Nieuwsfeit van de week

Related Articles

Neckers

Containers: 60ste verjaardag Wat is de grootste revolutie in de wereldeconomie na de Tweede Wereldoorlog? Wat heeft meer bijgedragen dan

Lezersbrieven

Schengenzegeningen Pallieterke, Ik ben het volkomen eens met uw artikel over het Verdrag van Schengen, de grootste ramp die de

‘Pénélope’ van Gabriel Fauré in Bozar

De naam Pénélope zindert door de pers en houdt vooral Frankrijk in de ban. Het betreft dan wel de echtgenote