Nieuwsfeit van de week

2015-31_03_Nieuwsfeit van de week (Medium)Te dik, te ziek

Het gezondheidsdebat dreigt ziek te worden door politiek correcte interventies. Tieners worden dikker, zieker en minder fit, vernamen we vorige week. Het tijdschrift The Lance pakte uit met een index over “gezondheidsongelijkheid”. Zowel wat betreft fysieke activiteit, BMI als mentale en fysieke problemen is de ongelijkheid gegroeid. En waarom dan wel? Omdat preventiecampagnes blijkbaar meer impact hebben op tieners uit gegoede milieus, waardoor die dus… nog gezonder worden. We moeten meer op “omgevingsfactoren” inzetten, klonk het in de gezondheidskathedraal. Hebben ouders van dikkere kindjes een goede job? Verdienen ze genoeg geld? Dat soort dingen. De volgende stap zal al evenmin verrassend zijn: er moet meer geld naar gezondheidszorg. Gezondheidspreventie kan best een nobele bezigheid zijn, maar dan liefst zonder al te veel betutteling, die “gezonde” verschillen tolereert.


Tags assigned to this article:
2015-31Nieuwsfeit van de week

Related Articles

Schoolmaaltijden fors duurder

Altijd mooi om met kinderen op de foto te staan, zullen ze gedacht hebben op het stadhuis. Het halve schepencollege

Pagaddertoren (Antwerpen)

Twee Van Cauwenberghs in de kijker De Van Cauwenberghs zijn de jongste weken fel in het nieuws gekomen. We bedoelen

Vichy (2)

De leider van de vrije Fransen, Charles de Gaulle, doet na de oorlog alsof l’État Français niet bestaan heeft en