Nieuwsfeit van de week

2015-31_03_Nieuwsfeit van de week (Medium)Te dik, te ziek

Het gezondheidsdebat dreigt ziek te worden door politiek correcte interventies. Tieners worden dikker, zieker en minder fit, vernamen we vorige week. Het tijdschrift The Lance pakte uit met een index over “gezondheidsongelijkheid”. Zowel wat betreft fysieke activiteit, BMI als mentale en fysieke problemen is de ongelijkheid gegroeid. En waarom dan wel? Omdat preventiecampagnes blijkbaar meer impact hebben op tieners uit gegoede milieus, waardoor die dus… nog gezonder worden. We moeten meer op “omgevingsfactoren” inzetten, klonk het in de gezondheidskathedraal. Hebben ouders van dikkere kindjes een goede job? Verdienen ze genoeg geld? Dat soort dingen. De volgende stap zal al evenmin verrassend zijn: er moet meer geld naar gezondheidszorg. Gezondheidspreventie kan best een nobele bezigheid zijn, maar dan liefst zonder al te veel betutteling, die “gezonde” verschillen tolereert.


Tags assigned to this article:
2015-31Nieuwsfeit van de week

Related Articles

Karakterkoppen

Museum Dr. Guislain Gent Volgens sommigen is het een uitgemaakte zaak: Berbers zijn geboren slapjanussen. Maar is die toegedichte eigenschap

Paul van Grembergen overleden

Vorige zaterdag overleed gewezen Vlaams minister en voormalig burgemeester van Evergem Paul van Grembergen (78). Hij was één van de

UA is niet Charlie

Wie een plakaatje ‘Je suis Charlie’ opsteekt, wordt verondersteld op te komen voor de vrijheid van meningsuiting. De Nationalistische Studentenvereniging