2015-36_07_Gent (Medium)Migratiedebat kan politieke krijtlijnen mee bepalen
Vorige week probeerden we onze lezers zo goed mogelijk te informeren over de ingewikkelde problematiek die het politieke leven dezer dagen beheerst. ‘Asielzoekers en migranten, ze kosten niets, ze blijven niet’ en ‘ze vinden werk’, zijn maar enkele onwaarheden die links ons voorhoudt. Een paar dagen later zei Bart de Wever wat toevallig in ’t Pallieterke stond. Hij benoemde het probleem. Allicht omdat het op gloeiende kolen ligt.

Betaalde de Thalys-terrorist zijn wapens met drugs in Antwerpen?
In een recent vraaggesprek in ’t Pallieterke waarschuwde de Vlaamse ex-moslim en jihadiwatcher Peter Velle dat wij geen idee hebben van hoeveel tikkende tijdbommen er in ons land wel rondlopen. Hij had het over “lone wolfs”, extremistische moslims bij wie plots de stoppen doorslaan, en jihadisten die in netwerken opereren. Hier zitten ze redelijk veilig, blijven ze gemakkelijk onder de radar van de inlichtingendiensten en kunnen dan aanslagen in het buitenland beramen.

Waarom de vluchtelingen naar West-Europa komen (Mark Grammens)
Ik geloof niet overdadig in complottheorieën, maar als men de aanvallen leest die in de UNO door allerlei obscure staten en staatjes werden gericht tegen Europa, omdat het de stroom vluchtelingen die er naartoe reist, niet met open armen ontvangt, dan begint men de eigen uitgangspunten te bevragen. Als men merkt hoe een instelling als het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen, die eveneens onder toezicht van de UNO werkt, officieel laat weten dat Europa “onmiddellijk (schrik niet) één miljoen vluchtelingen moét (er staat: moet) opvangen”, dan vraagt men zich af waar de wereld mee bezig is. Wat is de bedoeling van heel deze vluchtelingenshow, die als het ware voor onze ogen wordt opgevoerd met de vluchtelingen als acteurs met specialisatie “slachtofferschap”?

Voorrang voor het asielprofitariaat
“Weg met ons” is al tientallen jaren het devies van kaviaarlinks Nederland. Nu het asielprofitariaat massaal toestroomt, om zich in de Europese welvaart te nestelen, worden de gevolgen dramatisch zichtbaar.

Gent wil minder asielzoekers
Als het van het stadsbestuur afhangt, komen er in Gent geen nieuwe opvangplaatsen voor asielzoekers. “Gent kan geen honderden vluchtelingen aan”, verklaarde OCMW-voorzitter Coddens in Het Nieuwsblad van 25 augustus; de vijftig plaatsen die er nu zijn voor mensen die in de asielprocedure zitten, moeten volstaan.

Dodendraad door een gebroken staat
Beste lezer, u moet niet bang zijn dat dit artikel door een halvegare is geschreven. Na een dagje Steenstrate zijn we helemaal gaar. Gesudderd in een stoofpotje van Vlaamse beweging op een bedje van modder. Wie er was, kreeg een proevertje van hoe het in 1914-’18 moet geweest zijn… al stonden die soldaten van toen wel iets dieper in de modder.