2015-32_12_Jef Nys (Medium)

Graag brengen we de tentoonstelling “Jef Nys, de beginjaren als cartoonist” in herinnering. De tentoonstelling is elke zondag te bezichtigen in het Europees Cartoon Centrum in Kruishoutem, van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur. De toegang is gratis. Groepen kunnen ook op andere dagen een bezoekje brengen. Op zondag 13 september sluit de tentoonstelling.

De tentoonstelling brengt een selectie van een 250 cartoons van Jef Nys. Ze werden op basis van het boek van Tomas Verachtert geselecteerd en thematisch ingedeeld. De tentoonstelling geeft een duidelijk beeld van het politieke leven in binnen- en buitenland in de periode van 1946 tot 1956. Nys’ visie op de schoolstrijd, de Koningskwestie, de Vlaamse Beweging, de repressie, de Koude Oorlog en dergelijke komen aan bod.

Overigens, het boek “Jef Nys, de beginjaren als cartoonist” is te koop in een 200-tal boekhandels in Vlaanderen. De adressen zijn terug te vinden op onze webstek. Ook in het Europees Cartoon Centrum is het boek te koop. Prijs: 22 euro. ISBN 9 789082 244311. Bestellen kan uiteraard ook via onze webwinkel of via het secretariaat van ‘t Pallieterke.