Nieuwsfeit van de week

2015-35_03_Nieuwsfeit van de week (Medium)Echte prioriteiten

Mocht u zich afvragen waarom bij de Verenigde Naties eensgezindheid uitblijft om wereldproblemen als massamigratie – door oorlogsgeweld en IS-toestanden – afdoend aan te pakken, dan ligt dat aan de échte prioriteiten waarmee de VN rekening moet houden. Zoals u duidelijk zal worden nu, vrijdag 28 augustus. De hoge vergadering buigt zich dan over het in Nederland gerezen en tot over de rand van de complete zotheid opgepookte probleem van Zwarte Piet. Na afloop van een grensverleggende discussie zal een navenant advies worden overgemaakt aan de Nederlandse overheid. Niet dat die daar rekening mee moet houden. Het niet doen kan echter, aldus VN-bronnen, wel imagoschade met zich brengen. Of die opweegt tegen de imagoschade van een VN die over dat soort zaken leutert, terwijl gans het Midden-Oosten en de helft van Afrika in brand staan, en het moslimextremisme de westerse beschaving ondermijnt, maakt iedereen maar beter voor zichzelf uit.


Tags assigned to this article:
2015-35Nieuwsfeit van de week

Related Articles

Den Vaderlandt ghetrouwe (Nederland)

Het verschil “Wat een land!!!”, zuchtte Sonja Barend ooit, toen de Dutroux-misdaden bekend geraakten. Ik zou eerder zeggen – na

Daniel Foucart stelt tentoon

Daniel Foucart is een meer dan begenadigd tekenaar. Geboren in 1948 ontdekte hij als kind al dat hij graag tekende

Pegida-Vlaanderen: een gemiste kans

We begrijpen de mensen achter Pegida-Vlaanderen niet goed. Wie een brede protestbeweging wil opstarten, naar het voorbeeld van wat er