2015-36_16_Absurdistan (Medium)Zwart manneke
Het zal wel aan de warmte liggen, zeker? Eén of ander prutscomité van de VN heeft zich uitgesproken over Zwarte Piet en hup, in volle zomer trekt de discussie rond het r-woord zich weer in gang. Nog zo één en ‘t is Pasen!

Om zeep
Nu ja, nu we dan toch bij dat onderwerp beland zijn. Op Canvas hebben ze een nieuw programma, De Afspraak, en wie is daar de vijfde dag al in te gast? Professioneel pietenbestrijder Quinsy Gario, onruststoker van aard en herrieschopper van beroep. Goed begonnen is het kalf verdronken, door de zwartepietnegationist.

Overal dan?
Als het van de N-VA afhangt, komen er in het middelbaar onderwijs weer herexamens voor elk jaar. Het doet een mens dromen van politiek die kort op de bal wordt gespeeld en waarbij er ook elk jaar herexamens zijn. Verkiezingen.

Aangeboren discriminatie
De linkerzijde heeft het bepaald moeilijk, zo blijkt. Eén van de nieuwste hersenspinsels bij de linkerzijde in Vlaanderen is die van “white privilege”. Heel simpel: als je in een “wit” gezin bent geboren – hoe racistisch is dat niet, maar kom –, dan bega je automatisch sociale discriminatie. Wij zijn heel blij voor onze lieve linkerzijde dat zot zijn niet zeer doet, anders zouden we nogal wat horen.

Drankschennis
U hebt het natuurlijk gelezen: die voetbalkantine waar geen bier meer wordt verkocht. Omwille van het gedrag van straalbezopen ouders. En nee, met de islamitische achtergrond van een aantal mensen van de club heeft het niets te maken. Even de tekst van “Café zonder bier” herschrijven tot “Kantine zonder bier”.

Gij ook, Hans!
Zelfs een brulboei als Hans Teeuwen is voorzichtig geworden met satire inzake de islam, zegt hij aan het Nederlandse Algemeen Dagblad. Geen olifant meer in de porseleinkast. Jammer, want we hoorden dat kraken en barsten van het porselein graag.

Niet dringen
Als ‘t goed is, zeggen wij ‘t ook, zoals steeds. Een excellent idee van Peter Vanvelthoven om de Senaat te bemannen met gewoon volk! Ten kantore is de discussie in volle gang wie er van ons zal zetelen. Uiteraard in het goede gezelschap van knakkers als Dimitri Bontinck, Hot Marijke, Lesley Ann Poppe, Goedele Liekens, Abu Jahjah en andere hoogwaardigheidsbekleders. Een topfiguur van uitgeverij Pelckmans staat nog even ter discussie.

Misleidend
Antwerps schepen en OCMW-voorzitter Fons Duchateau schrijft een uitgewerkt stuk over Antwerpen, en asielzoekersopvang en wat doet de linkerzijde? Daaruit selectief enkele zinnen halen die vooral hun denken bevestigen en zo rechts en hard mogelijk lijken. Ja, als je geen argumenten meer hebt…

Op het moment dat u dit ‘t Pallieterke leest, is een commissie van de Kamer van Volksvertegenwoordigers al in spoedvergadering bijeengekomen tijdens het reces om “de melkcrisis” op te lossen. Probleem van de baan. En morgen regent het goudstukken, waarschijnlijk.

Overblijfsels
Communisten, ze bestaan nog, écht! Ene Line de Witte van Comac, de jonge commies van de PVDA+, veegt onze goede vriend Rik Torfs de mantel uit omdat hij de ongelijkheid in het onderwijs “legitimeert”. Van sloganesk denken zijn zelfs de jongste commies precies nog niet doodgegaan.

Vluchtverzinsels
Het éénzijdige communistische asieldenken uitte zich vorige week door het verwijzen naar de belgen die in WO I op de vlucht sloegen en asiel nodig hadden. Wordt niet bij verteld: ze kregen dat in de buurlanden (!) en ze gingen in overgrote meerderheid weer naar huis wanneer dat kon. Eens wedden?

Zooooo lang
Het klopt dat de Schengenlanden één gemeenschappelijke buitengrens hebben. Gemeenschappelijk met tal van landen in Afrika en Azië.

Ook hij
Zelfs de socialistische burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte, doorgaans niet van de kwaadste, ziet grote problemen opdoemen inzake de samenstelling van zijn gemeentepopulatie. Hij werd daarvoor uiteraard gekapitteld door de grote linkse gewetensonderzoekers. De ogen sluiten, het blijft het motto van velen.

Raak
“Gematigde moslims doen te weinig om IS te stoppen.” Wie zegt dat? Wij? Nee, de Jordaanse koningin Rania. Prompt staat een aantal islamofiele jongens het schuim op de mond, want die Jordaanse dictators hebben geen recht van spreken. Objectieve bondgenoot van IS, je moet echt een speciaal karakter hebben om dat te willen zijn.