Beste lezers en lezeressen van ‘t Pallieterke. Ik heb twee belangrijke berichten voor u. Sinds 1 januari 2012 kost een ‘t Pallieterke 1,95 euro. Sindsdien is de prijs onveranderd gebleven, maar ondertussen zijn we vier jaar verder. Dat zijn vier jaren waarbij niet alleen de kosten in het algemeen gestegen zijn, u kreeg er ook kleuren bij, enkele keren ook een extra bijlage enzovoort. Dit maakt dat we beslist hebben vanaf volgende week de prijs te laten stijgen naar 2,20 euro. Dat lijkt veel, maar we spreken over nauwelijks 25 eurocent per week meer. We zijn ervan overtuigd dat al onze lezers dat financieel wel aankunnen. En ja, voor een Charlie Hebdo betaalt u 4 euro per week, terwijl dat blad inhoudelijk nauwelijks iets te betekenen heeft.

Nieuwe verschijningsdag

Er is een nog belangrijker wijziging: vanaf volgende week gaan we twee dagen later in druk. Tot nu gingen we op maandag in druk, om op dinsdag in de winkel te liggen. Ook onze abonnees kregen het nummer op dinsdag of woensdag, tenminste, als Bieeepooost niet tegenwerkte.

Het volgende nummer verschijnt op donderdag 1 oktober. Op donderdag valt het in uw brievenbus, of is het te koop in 1.700 dagbladhandels in Vlaanderen. De digitale versie staat eveneens op donderdag “online”. Een voordeel is dat onze redactionele deadline van zondagavond verschuift naar maandagavond. Zo kunnen onze medewerkers beter inspelen op de gebeurtenissen in het weekend.

Het zal voor iedereen even wennen worden. Nu even de vingers kruisen zodat volgende week de veranderingen (bij redactie, opmaak, drukkerij, verzending) vlotjes zullen verlopen.

Om de pil te verzachten, bezorgen we u deze week extra leesvoer, met vier extra bladzijden. U heeft nu twee extra dagen om alles te lezen.

Tot volgende week, op donderdag 1 oktober.

Karl van Camp
Hoofdredacteur van ‘t Pallieterke