Zaterdag 19 september was voorwaar een gedenkwaardige dag. Er was die waardige en incidentloze betoging op de Antwerpse Groenplaats van Voorpost en Co. tegen de barbaarsheid van het ritueel slachten en diezelfde namiddag kende in Taverne Het Park in Sinaai de hier aangekondigde Kankercantus voor Bea Van Oevelen-Geleyn zijn daverend verloop, met zanglustigen van het Limburgse Sint-Truiden over het Brabantse Asse tot het West-Vlaamse Harelbeke. Heel-Vlaamse folklore kon je dat zangfestijn wel noemen, want er waren ook zangers uit Antwerpen, uit het Mechelse en uit de Kempen. Er werd trouwens verrassend goed gezongen, tot zichtbaar genoegen van pater-scheutist Wim van Essche, die voor de geestdriftige corona “Wie zal er ons kindeke douwen” mocht voorzingen. Na afloop, toen er ook nog betogers van de Groenplaats waren binnengevallen, sprak Bea nog een dankwoord uit, waarbij ze haar tranen (van vreugde) niet kon bedwingen. Langs deze veelgelezen weg wil zij ook alle lezers van ’t Pallieterke, die een milde gift hebben overgeschreven op “De Vrienden van Bea” (meer inlichtingen: 03/776.41.94), een heel welgemeend en héél warmhartig woord van dank toeroepen.

HvO