Integratie van vluchtelingen

Theo Francken heeft onze redactie gevraagd mee te helpen aan de integratie van Syrische vluchtelingen. Uiteraard zijn wij graag bereid daaraan mee te werken. Vanaf volgende week verschijnt ‘t Pallieterke dan ook in een tweetalige editie, dat wil zeggen dat alle artikels ook in het Arabisch te lezen zullen zijn. We zijn er immers van overtuigd dat taalkennis belangrijk is. Met het oog op de terugkeer naar Syrië, na het einde van de burgeroorlog, is het nuttig de Arabische taal te onderhouden.


 

إدماج اللاجئين

وقد طلبت ثيو Francken المحررين لدينا للمساعدة في إدماج اللاجئين السوريين. بالطبع نحن سعداء للمساعدة في ذلك. بدءا من الأسبوع المقبل يظهر “تي ‘t Pallieterke بالتالي في طبعة ثنائية اللغة، وهذا يعني أنه سيتم أيضا أن يقرأ جميع العناصر الموجودة في اللغة العربية. ونحن مقتنعون حقا أن المهارات اللغوية مهمة. من أجل العودة إلى سوريا بعد انتهاء الحرب الأهلية، فإنه من المفيد للحفاظ على اللغة العربية.