US President heads high profile delegation to Saudi ArabiaEen gunstige wind deed een opzienbarende foto op ons bureau terechtkomen. We krijgen een glunderende Theo Francken te zien in gezelschap van Salman bin Abdul Aziz al-Saud, koning van Saoedi-Arabië. Blijkbaar was Francken dit weekend in het geniep naar Saoedi-Arabië afgereisd om op zijn knieën te smeken om daar toch ook enkele Syrische asielzoekers op te nemen. Iets wat enkel een “Non!” uitlokte bij koning Salman. Eigen moslims eerst, en dus zijn Syrische vluchtelingen niet welkom in Saoedi-Arabië. Maar koning Salman had wel goed nieuws voor Theo Francken: omdat Saoedi-Arabië bereid is 200 moskeeën te bouwen in Duitsland, ten gerieve van de asielzoekers, is hij bereid verhoudingsgewijs ons land ook een twintigtal moskeeën te schenken. Als tegengeste bood Francken zijn partijgenote Lisbeth Homans aan voor de koninklijke harem van zijne hoogheid Salman. Wat koning Salman, na het bekijken van de foto, enkel een bulderlach ontlokte. Hij dacht namelijk dat het een grap was van Francken. Waarna Francken naar Mekka reisde waar hij bewonderend keek naar het reusachtige tentenkamp dat er opgesteld staat ter gelegenheid van de traditionele hadj. In dat tentenkamp kunnen een miljoen mensen slapen, op comfortabele wijze (alle tenten zijn voorzien van airco). Na de hadj wordt het tentenkamp afgebroken. Geen Syrische vluchteling is er welkom. Waarom is Pegida nog nooit voor de ambassade van Saoedi-Arabië in Brussel gaan protesteren???

PINO