2015-41_16_Absurdistan (Medium)Schol
De  Oktoberbierfeesten in München trokken dit jaar minder volk, pakweg 400.000 man minder. De organisatoren kunnen zich wenden tot Angela Merkel: die nodigt met volle overtuiging wel 400.000 extra gasten uit.

Op eigen veld
Stel dat de federale regering aan de Waalse regering zou zeggen welke beslissing zij zou moeten nemen. Zou die dat pikken? Nee toch, en terecht. Heel vreemd dus dat onze Waalse bedelbroeders in een beslissing van de Vlaamse regering een probleem zien voor federaal minister Michel, voor een bevoegdheid op Vlaams niveau.

Volg de leider!
Morele overmoed. Zo wordt de houding van de Duitse regering en, meer specifiek, van Angela Merkel genoemd inzake het onthaal van honderdduizenden vluchtelingen. ‘t Is misschien niet mooi om te zeggen, maar het is niet de eerste keer dat de Duitsers menen even Europa de weg te moeten wijzen.

Voorstel

Voor de linkerzijde heeft de Antwerpse politie weer de boter gevreten. Het Snelle Respons Team deed immers wat het moest doen: ingrijpen zonder dralen bij een mogelijk geval van dreiging. Ook al bleek dat op een misverstand te berusten. Laten we afspreken dat alle linkse organisaties des lands aan de politiediensten laten weten of dreigingen op hun manifestaties onmiddellijk moeten worden aangepakt, dan wel rustig en gezapig eerst geanalyseerd. Goed? Hoe, nee?

Argument
Uit de Nieuwsbrief van het Steunpunt Media leren wij dat de Vlaamse kranten qua inhoud steeds meer op elkaar gaan lijken. Hebt u nog een beter argument nodig om dit weekblad te lezen?

Twee maten…
In Doel zijn, onder politiebewaking, weer enkele huizen afgebroken. Met foto’s toonde de actiegroep Doel2020 aan dat zeker één van de zogenaamd in slechte staat verkerende huizen absoluut niet aan dat criterium beantwoordde. De politie was er om… de mensen van de afbraakfirma te beschermen tegen mogelijke manifestanten. Als er in het weekend ‘s nachts op de ramen en deuren van de nog resterende inwoners wordt gebonkt door vandalen, of brandstichting wordt gepleegd, waar is de politie dan, vraagt de actiegroep zich terecht af.

Paniek
Het land der linkse culturo’s stond weer even op zijn kop: linkerzijdeling Joost Zweegers van Novastar liet weten dat Antwerps burgemeester De Wever het lang niet slecht doet. En om de ravage compleet te maken: hij heeft allochtone vrienden die er krék hetzelfde over denken. Sommige linkiewinkies liggen nog steeds in coma.

Kandidaten
Voor Liesbeth Homans hebben wij nog een tip. Als het in Linkebeek op niets uitdraait met een Vlaamse oppositieburgemeester, stellen wij graag onze complete redactie ter beschikking om een regeringscommissaris voor Linkebeek uit te kiezen. Hansworsten genoeg.

Gave des onderscheids
Ondertussen heeft Rusland genoeg van het wachten op een oplossing voor Syrië en is het eigenzinnig beginnen ingrijpen. Goed? Fout? We zijn niet zeker, maar ze bombarderen tenminste de échte vijand, IS.

De waarheid
Over het ereteken dat onze goede Turkse vriend Erdogan van die andere goede vriend van ons, Fluppe de koning, kreeg opgespeld, slechts dit: een goed circus met goede clowns is ook nooit weg.

Komaan, Bart!
In onze pers lees je er weinig over, maar ook de Basken, tot nader order Spanjaarden, hebben laten horen dat zij een referendum wel zien zitten, net als in Catalonië. Wat wij alleen maar toejuichen. Wat officiële ontvangsten op het Antwerpse stadhuis zouden best mogen van ons. Achteraf desnoods een koffie in onze weelderige kantoren.

Waterpret
Ondertussen blijkt dat acht voetbalsters van de Iraanse nationale vrouwenploeg… mannen zijn, weze het in verschillende staat van “ombouwing”. Dat moet daar nogal een zicht zijn in de gemeenschappelijke douche!

Etiketjes
Mijnheer Vanthielen, ook wel bekend als de extreemlinkse professor-politicoloog Dirk Jacobs van de VUB, krijgt lik op stuk voor zijn stelling dat de N-VA extreemrechts zou zijn. Van Cas Mudde, een andere politicoloog ter linkerzijde. Van je vrienden moet je ‘t hebben.