De Belgische voetbalploeg staat sportief aan de top. De slogan op de voetbaltruien is, om de Vlamingen aangenaam te stemmen, Franstalig; de persconferentie waarop de ploegen aangekondigd werden voor de wedstrijd tegen Israël verliep voor Wilmots hoofdzakelijk en voor Scifo volledig in het Frans.

De professionele ploegen en de niet-gesplitste en niet-erkende KBVB krijgen ontzettend veel geld van de overheid, Lotto en helaas ook van Vlaams minister Muyters (N-VA). Met dit geld wordt door de KBVB bewust een pro-Belgiësfeer geschapen en dit tot groot genoegen van het koninklijk hof, BPlus, alle Franstalige en de niet-nationalistische Vlaamse partijen. Wilmots (MR) verklaarde onlangs dat hij de Belgen weer heeft verenigd: dit is geen sportieve maar een bewuste politieke uitspraak! De charmante en fijnbesnaarde PS-politica, kleindochter van een VNV-oorlogsburgemeester, slaagde er in de Kamer zelfs in Siegfried Bracke (N-VA) te doen applaudisseren voor de nationale voetbalploeg, die bij de openbare opinie als wapen ingezet wordt tegen het streven naar een zelfstandig Vlaanderen. Minister Muyters (N-VA) was volgens Alain Courtois op 13 oktober de enige aanwezige minister in het Heizelstadion.

Over het wanbeheer met de gelden van de voetbalbond wordt nauwelijks nog gesproken. Bondsvoorzitter De Keersmaecker, herverkozen bij de genade van de Franstaligen, gehoorzaamt nu gewillig aan hun eisen en verkondigde op 15 oktober, zonder blozen, dat hij de kandidatuur van de Fransman Platini voor het FIFA-voorzitterschap zal steunen, goed wetende dat Platini betrokken was bij meerdere omkooppraktijken en zelfbedieningsfeiten.

Onlangs verklaarde, tijdens een besloten vergadering, één van de belangrijkste Vlamingen in het voetbalgebeuren dat al de winsten van de voetbalbond, die gepland zijn voor de deelname aan het komend Europees Kampioenschap en het wereldkampioenschap, nu al zijn opgesoupeerd aan de uitbetaling van lonen en premies aan de behoeftige spelers en de staf van de nationale ploeg. Dit is geen wanbeleid meer maar Belgische MAFIA. Ook dit lees je niet in onze, in de ganse wereld geroemde, objectieve media.

Penanti