Bijna alle Nederlanders (nu al 90 procent) vindt dat die zogenaamde vluchtelingen maar in de eigen regio moeten opgevangen worden. En bijna 80 procent is voorstander van het sluiten van de grenzen. Belangrijk: zowel hoog- als laagopgeleiden denken er hetzelfde over.

Groen en links en autofanaat

De crisis over de horden gelukszoekers woekert maar verder. De politici kijken ernaar en dat volstaat voor het grootste deel onder hen. Nou ja, ze doen toch iets. Ze hebben een oproep gedaan om geen geweld te gebruiken. Die was zowel tot de “welkom-idioten” (die een kogel naar de liberale fractieleider stuurden omdat hij minder luxe aan het asielprofitariaat wil geven) als tot de geharnaste tegenstanders gericht. Natuurlijk kon het verachtelijk vod De Standaard het weer niet laten over die oproep te liegen. Volgens DS zou Geert Wilders geëist hebben om die oproep te mogen ondertekenen, terwijl in werkelijkheid initiatiefnemer en politiek leider van GroenLinks Jesse Klaver het netjes aan Wilders heeft gevraagd, zoals het hoort in een democratie. Wel betwijfel ik of Wilders op voorhand wist dat die brief bestemd was voor de linkse De Volkskrant, terwijl De Telegraaf – de grootste (en rechtse) krant van Nederland – niet gecontacteerd werd. Blijkbaar weten de parlementaire voormannen dat de kogels en de messen altijd uit de linkse hoek komen. De brief was ook een gevolg van de twee vernielde auto’s van een GroenLinks-gemeenteraadslid in Wormerland in de Zaanstreek, boven de rook van Amsterdam. Raadslid Harold Halewijn, uiteraard een voorstander van “doe de deur maar wagenwijd open”, haalde er zich een onbedoeld neveneffect mee op de rug. Het regende brieven bij de kranten en reacties op de sociale media. Niet om hem te steunen, maar om te vragen waarom een groene linkse twee auto’s nodig heeft terwijl hij met de fiets in nauwelijks een paar minuten in het centrum van zijn gemeente is.

Alles voor het asielprofitariaat, niets voor de Nederlanders

Hoe komt het dat de reacties zo hoog oplopen in Nederland ? Dat heeft zowel een historische als een actuele oorzaak. De historische is de verstikkende politieke correctheid in de jaren tachtig en negentig, toen alles wat niet Nederlands was heilig verklaard werd. In een televisiediscussie werd de gekleurde Alida Neslo (die als halve Vlaamse niet helemaal gek was) bijna tot de doodstraf veroordeeld omdat ze de enige was die vond dat de instromers Nederlands moesten leren. Van een Turk die indertijd zes mensen vermoordde en vervolgens vluchtte, werd niets over zijn nationaliteit en uiterlijk gezegd bij de omroepen omdat men anders “Turken” zou stigmatiseren. Dat veranderde met de Fortuijn- en Wildersrevoltes, maar ook vandaag stikt het establishment nog altijd van correcte bedriegers die indertijd op die leugenberg naar boven zijn gekropen. Bijvoorbeeld de huidige Amsterdamse hoofdcommissaris Aalbersberg. Tijdens het sinterklaasfeest (altijd op 5 en niet op 6 december) ontvangen de Amsterdamse politiebureaus kinderen. Blijkbaar moeten de dienders die dag geen boeven vangen. In een strenge interne nota deelt de imbeciel mee dat louter Zwarte Pieten niet welkom zijn; er moeten ook gekleurde exemplaren binnenvallen. Maar de grote woede betreft natuurlijk de bezuinigingen, die vooral de lagere sociale klassen treffen. Op de ouderenzorg wordt overal gekort. Bejaarden mogen maar één keer per week een douche nemen, pampers worden geteld, maar plots is er geld om gelukszoekers – meestal aanhangers van een misdadige racistische en seksistische ideologie – een lekker leventje te bezorgen. Razend zijn veel Nederlanders die al jaren afgescheept worden met de belofte dat er ooit, maar niet nu, sociale huurwoningen worden gebouwd. En plotseling neemt men maatregelen om 50.000 huizen en appartementen op te trekken. Boos zijn de Nederlanders over het bedrog van de openbare omroep, die even hard liegt als het tuig van de richel van de VRT-nieuwsdienst. Fatsoenlijke asieltegenstanders mogen niet op het scherm, maar Jeroen Pauw nodigt wel Constant Kusters uit, de leider van de radicaal-rechtse Nederlandse Volksunie, die al jaren dertig tot veertig mensen op de been brengt. Bedoeling is, de miljoenen Nederlanders die de invasie niet langer aanvaarden aan de NVU te linken. Ook de vergadering in Steenbergen, waar een aantal erg volkse types uit de bol ging, wordt voortdurend uitgezonden door de NPO om hen gelijk te stellen met goedgebekte en geweldloze asieltegenstanders die zelf nooit uitgenodigd worden.

Willem de Prater