2015-46_02_Koenraad Elst (Medium)Na de brief van De Wever volgt de brief van het volk
Vorig jaar kreeg de EU er ruim een half miljoen asielzoekers bij, of 12 per tienduizend inwoners. Het zouden er volgens de Europese Commissie in 2015 een miljoen worden, en tot en met 2017 drie miljoen. In België kwamen er vorig jaar 22.710 asielzoekers bij, bijna dubbel zoveel als het Europese gemiddelde. Dit voorjaar al werd duidelijk dat er veel meer op komst waren, maar velen keken de andere kant uit.

Donkere wolken boven het klimaatalarmisme
De doemprofeten van het klimaat beleven lastige weken. Deze week brachten onderzoekers van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA het nieuws naar buiten dat het ijs aan de Zuidpool niet wegsmelt, maar integendeel aangroeit. Voor de klimaatalarmisten is dit slecht nieuws, want NASA was onder het Obamabeleid uitgebouwd tot één van de steunpilaren van de officiële klimaatklaagzang.

Multiculturele vrouwenhaat
Wat in een beschaafde maatschappij een evidentie is, ligt in een multiculturele samenleving vaak wat moeilijker. Vraag dat maar aan de vele vrouwen die geconfronteerd worden met bepaalde charmes van de Brusselse voetpaden. Heel wat ‘Brusselaars’ hebben een gedragsprobleem naar het zwakke geslacht toe, maar durven we ook naar hun achtergrond kijken?

Praten met Jan Creve: “Wase polder is Eurodisney van ambtenaren en natuurfanatici”
Het nieuwste boek van Chris De Stoop, “Dit is mijn hof”, is een bom en werd een succes op de pas beëindigde Boekenbeurs. De technische teksten, pamfletten, opiniestukken in de kranten, essays van actievoerders brachten geen ommekeer in de loopgravenoorlog tussen de haven en de Wase boeren. Dit boek misschien wel. In de Wase polders moest ter compensatie van de havenuitbreiding zogenaamde Nieuwe Wildernis komen, op eis van Natuurpunt en Vlaamse ambtenaren. Deze pseudo-wildernis is dure rommel à la Disney. Jan Creve van Doel 2020 las de hartenkreet van journalist en boer De Stoop en looft zijn literaire Blitzkrieg.